«Садовий мені друг, але істина дорожча»: «Самопоміч» фактично доєдналася до широкої опозиції «Опоблоку» й «Батьківщини», - нардепи

«Садовий мені друг, але істина дорожча»: «Самопоміч» фактично доєдналася до широкої опозиції «Опоблоку» й «Батьківщини», - нардепи

02.03.2017, 13:58

Політична ситуація на загальнодержавному рівні відверто мавпується на місцях. У цьому переконаний народний депутат України Максим Бурбак.

Про це він заявив під час прес-конференції у Чернівцях, пише BukNews.

За словами народного депутата, ОпоБлок - фактично колишні регіонали, колишні «тушки» «Батьківщини» і власне сама «Батьківщина» створили у парламенті широку опозицію. Прикро бачити, що до цієї широкої опозиції фактично доєдналася фракція «Самопомочі».

Інакше важко збагнути, чому представники цієї політичної сили останнім  часом почали активно годувати громадян антиукраїнським сміттям. Тому що проект закону «Про окуповані території» в редакції «Самопомочі» - це ізоляція окупованих територій.

- Хтось там вигадує закони про окуповані території. Так, закони потрібно ухвалювати. Такі речі не вирішуються з кондачка, - впевнений Максим  Бурбак. - Потрібно зустрічатися з мітингувальниками і ухвалювати рішення. А ті, хто ініціював блокаду у січні місяці, вони не знали про те, що відбувається на Сході ще влітку минулого року? Це потрібно було обов'язково починати у період пікового навантаження на енергетичну систему України? І вся країна може замерзнути. Це теж питання до "Самопомочі", депутати якої усією фракцією покинули сесійну залу Верховної Ради, бо нібито поїхали на Схід. А потім керівник фракції Олег Березюк, через включення "Інтеру", раптом виходить в ефір з Брюсселю. То блокування відбувається у Брюсселі, чи де? 

Позицію народного депутата України Максима Бурбака  підтримав колега – народний депутат України Микола Федорук.

-          Законопроект «Самопомочі» Про окуповані території скерували на розгляд до нашого комітету, - сказав Микола Федорук. – Більшість членів комітету відмовилися його підтримати. Він ставить більше питань, ніж вирішує проблем. Фактично це пропозиція відрізати окуповані території від решти України. «Платон мені друг, але істина дорожча»… Я відкрито висловлюю свою позицію колегам Андрія Садового, до якого я ставлюся з повагою, як до керівника міста…  Відкрито називаю фракцію «Самопомочі» у Чернівецькій міській раді філіалом «Рідного міста». Це однозначно! Немає нічого таємного, яке б рано чи пізно не стало явним.

 

-          Наша позиція, яку я заявив з парламентської трибуни, інша, - продовжив тему  Максим Бурбак. -  Президент України, як Верховний головнокомандувач, повинен запропонувати суспільству поетапний план повернення окупованих територій, а не їхньої ізоляції. Після цього парламент повинен буде зробити усе можливе, щоб цей  план можна було втілити у життя. Тобто повернути Крим і Донбас! Розглядати ці території окремо, на думку «Народного фронту», неприпустимо. Ніяких торгів територіями. Переконаний, що так само як «Самопоміч» повинна нести політичну відповідальність за дії своїх депутатів, які робили усе можливе, щоб розхитати внутрішньополітичну ситуацію в країні, так само «Батьківщина» має відповідати за діяльність Надії Савченко - перший номер свого виборчого списку. Ми не боїмося брати на себе таку політичну відповідальність. Ми взяли її три роки тому, і беремо її тепер.

 Докладніше на відео з 7 хвилини.

 

Або як розцінювати заяви спікера «Самопомочі», що стрілянину на Майдані три роки тому розпочали самі протестувальники.

-          Потрібно було там бути, а не за 600 кілометрів від Майдану. Тоді б не лунали такі заяви. А взагалі за подібні слова теж потрібно нести політичну відповідальність, - сказав Максим Бурбак.  

Патріотичні сили, на думку народного депутата, повинні навпаки об’єднатися, щоб не допустити реваншу представників колишнього режиму. Саме тому три патріотичних політичних сили – «Народний фронт», БПП «Солідарність»  і Радикальна партія підписали меморандум щодо єдності у меті - побудови  демократичної України. На зустріч були запрошені всі політичні сили, в тому числі «Батьківщина» -  двері відкриті, але вони не прийшли.  

У Чернівецькій міській раді, на жаль, такий реванш відбувся, і тепер всі мають можливість бачити, до яких наслідків це призвело: місто на межі транспортного колапсу. Це доконаний факт!

ДОВІДКОВО:

Четверо депутатів Чернівецької міськради заяви про складання повноважень депутата.

Дані проекти оприлюднено на сайті міськради.

У проектах згадується про заяви депутатів Андрія Брязкала, Аліни Олевич, Богдана Ковалюка і Віталія Гавриша. Усі вони входять до фракції «Самопоміч».

Дане питання розглядатимуть на сесії міськради, 30 березня.

Додамо, раніше керівники партії порекомендували депутатам «Самопомочі» у Чернівецькій міській раді скласти свої мандати. Наразі 4 з 6 депутатів написали заяви.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Чому "чесні" заслані Бурбаком козачки у чернівецьку Самопоміч Ставчанський і Матвієнко ще чекають? Чому не слідують прикладу колег із фракції і не пишуть заяви???

avatar

Людмила Дудченко

02 березня 2017 12:52

Оцих козлів, які навіяли собі роль месіонерів, треба гнати звідусіль. Сволота своїми блокуваннями залізниць дає шанс сєпарам узагалі націоналізувати собі ті підприємства. Чого вичікує влада? Повного відокремлення Донбасу? Ми ж самі ( не ми, а ті долдони) його вже майже відокремили. Горе нам!

avatar

міхал

02 березня 2017 22:32