Саакашвілі виступив на Центральній площі

Саакашвілі виступив на Центральній площі

09.03.2017, 17:55

 На Центральній площі міста відбувся мітинг пам’яті Великого Українця.

 Сьогодні, 9 березня 2017 року, з нагоди 203-ої річниця від дня народження письменника та художника Тараса Шевченка на Центральній площі Чернівців відбувся мітинг пам’яті Великого Українця. У ньому взяв участь Міхеіл Саакашвілі.

 Про це на своїй сторінці у ФБ написав Роман Ванзуряк

Заступник Чернівецького міського голови Володимир Середюк супроводжує Михайла Саакашвілі на Центральну площу, де невдовзі розпочнеться мітинг пам’яті Т.Г.Шевченка, - повідомив Роман Ванзуряк. 


Світлина від Романа Ванзуряка.

Перед мітингом гість встиг записати інтерв'ю у студії Блиску FM та "Чернівецького променя".

- Зараз у Чернівцях відбувається вшанування пам’яті Тараса Шевченка за участю опозиційних лідерів Михайла Саакашвілі та Анатолія Гриценка. Це дуже символічно, оскільки навіть сьогодні тексти Шевченка залишаються актуальними і потребують нового прочитання, - повідомив Роман Ванзуряк. 

 За патріотичним пафосом більшість з нас забули, що саме Шевченко чітко вказав на справжнього ворога України – ненаситну, агресивну Російську імперію, яка досі продовжує існувати, просто змінюючи свою назву. Саме він у своїх творах зобразив увесь біль українського народу від поневолення Росією, і в той же час щиро вірив, що Україна відродиться, лише об’єднавши всі зусилля у боротьбі проти зовнішнього і внутрішнього ворогів. 

Шевченко був насамперед поетом, а не політиком, але при цьому саме його слова найчіткіше описують основні проблеми, що постали перед нами сьогодні. 

Символічно, що сьогодні в Чернівцях опозиційні лідери Саакашвілі і Гриценко декларують спільну позицію, разом виходять до журналістів і показують іншим, що лише об’єднавшись ми можемо перемогти внутрішніх і зовнішніх ворогів. Думаю, саме так ми гідно вшануємо пам’ять про Шевченка, почувши його заклик до об’єднання задля боротьби з Росією і внутрішніми «панами», - повідомив Роман Ванзуряк.

 Окрім молитви, біля пам'ятника звучали сьогодні і серйозні політичні заклики. Священики просили людей дослухатися до Кобзаря, скинути кайдани, а правоохоронців - слідкувати за порядком та не дозволити ображати людей, - пише сайт http://acc.cv.ua/

 Голова виконкому Чернівецького обласного об'єднання "Майдан" Юрій Скорейко запропонував усім проголосувати за звернення до Президента України про блокування рішення Антимонопольного комітету Украіни від 08.03 2017р.,яке дає право завершити приватизацію "Обленерго" депутату Російськоі Держдуми Бабакову.

 Літератори ж зверталися до людей з проханням не бачити у Шевченкові лише суворого чоловіка, а пам'ятати, що він був молодою людиною, академіком, освіченою та прогресивною особистістю. 

Колишній президент Грузії та екс-очільник Одещини Михеїл Саакашвілі у свой промові наголосив, що основною проблемою для розвитку України є олігархічні клани, з якими не ведеться ніяка боротьба.

"Вчора показували про будинок Демчини – одного з керівників СБУ. Президент сказав: хтось має будувати сторожові будки. От свою будку цей сторожовий пес уже побудував. Будка на п’ять чи шість поверхів, з дуже дорогими машинами. Про таких, як Демчина й інші сторожові пси, сказав Шевченко: "За шматок гнилої ковбаси у вас хоч матір попроси – оддасте". І вони віддають – свою мати-Україну щодня", - заявив Саакашвілі.

 Під час мітингу з нагоди вшанування пам'яті Тараса Шевченка сьогодні, 9 березня, на Центральній площі Чернівців екс-президент Грузії та екс-голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі запропонував, як зробити життя в Чернівцях і саме місто кращим.

"Дуже відповідальний час. Скажу по Чернівцях. Вас влаштовує, що тут відбувається? Одне з найкрасивіших міст світу – жахливі умови: все обшарпане, зламане, довели до ручки один із найбільших потенціалів України. Тут добре можуть жити тільки контрабандисти, нормальні люди не можуть жити", - зазначив Саакашвілі, передає кореспондент molbuk.ua.

"Потенціал у Чернівців – величезний. Сюди повинні приїжджати п’ять-шість мільйонів європейських туристів, сюди повинні повернутися найбільш підприємливі українці, яких я зустрічав по світу – це люди з Чернівців. Вони найкращі в бізнесі, науці, мистецтві. Так само як Львів, Одеса, в Україні є цілий клондайк неймовірних міст і неймовірного потенціалу", - продовжує він.

За словами політика, для розвитку Чернівців необхідний потужний міжнародний аеропорт та ремонт доріг.

"Тут – як острів: навіть доїхати не можна. Минулого разу свою "Шкоду" розбив на цих дорогах", - зазначив Саакашвілі.



Крім цього, він розповів про свій візит на вулицю Богдана Хмельницького.

"Я сьогодні був на вулиці Богдана Хмельницького тут. Тбілісі схоже на Чернівці: така ж архітектура 19 століття. Свого часу ми відновили всю Грузію, а на одному із проспектів Тбілісі, де я народився, повністю укріпили будівлі, поміняли комунікації, зробили освітлення, все-все за чотири місяці взимку. Поряд з вулицею Хмельницького в школі навчався Яценюк, поряд народився Бурбак. Шість років не можуть дорогу зробити, дорогу! Будівельники собачих будок собі набудували шість поверхів, а 600 метрів дороги не можуть зробити. І це є головний вирок тому, що щодня тут відбувається", - сказав політик.

 

 Саакашвілі розповів, як розбив авто дорогою до Чернівців та порівняв місто з островом (ФОТО)

Світлина від Романа Ванзуряка.

 Світлина від Романа Ванзуряка.

 Світлина від Романа Ванзуряка.

 Світлина від Романа Ванзуряка.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Колишній президент, колишній очільник..... забувся як три роки потому на Софіївській площі на зїзді Батьківщини виступав і говорив . що тільки Юлія Тимошенко зламає хребет олігархічній владі, і ..... через 2 дня разом з Луценком перебігли до олігарха Порошенко. А тепер заявляє,що основною проблемою є олігархічні клани, до яких сам же побіг . Невже цей народ геть не думає своїми клепками, якщо сподівається що хтось , крім самих українців, наведе лад в державі..

 

avatar

Ганьба екс, ексу

09 березня 2017 21:26