Саакашвілі приїхав у Чернівці на Калинівський базар за вишиванкою і відвідав Дяківці на Герцаївщині

Саакашвілі приїхав у Чернівці на Калинівський базар за вишиванкою і відвідав Дяківці на Герцаївщині

27.01.2017, 15:25

Політик Міхеїл Саакашвілі приїхав до Чернівців. Як дізнався з власних джерел molbuk.ua, ще вранці він приїхав на Калинівський ринок. Політик ходить ринком і спілкується з підприємцями. Масову зустріч планують провести на Львівській стоянці.

“Люди задають Саакашвілі багато різних питань, не відпускають його. Він перебуває на ринку вже кілька годин”, - розповіли molbuk.ua.

Політик розповів, що хоче особисто подивитися, як живуть і працюють підприємці на ринку після того, як Кабінет Міністрів запровадив для малого бізнесу штучні податки. 

"Прямо зараз Михайло Саакашвілі в неформальній атмосфері спілкується з підприємцями Калинівського ринку, які проклинають зміни до законодавства, що стосуються збільшення для підприємців розміру єдиного соціального внеску до 704 грн. на місяць. Вони бояться санкціонованих владою "наїздів" податкової та її штрафів за порушення трудового законодавства", - повідомив на сторінці у фейсбуці Роман Ванзуряк. 

 Саакашвілі не лише поспілкувався з підприємцями, а й придбав собі на пам'ять вишиту сорочку. Продавчині запросили Міхо одягнути її на цьогорічний День вишиванки у Чернівцях.

Міхаель Саакашвілі у рамках поїздки на Буковину відвідав село Дяківці Герцаївського району. Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук Роман Ванзуряк.

Як йдеться у повідомленні Ванзуряка: «...Якнайшвидше завершення робіт та відкриття ПП «Дяківці» та «Красноїльськ», зважаючи на вже діючу угоду між Україною та Румунією про малий прикордонний рух, значно підвищить рівень життя в прикордонних районах області і дасть значний поштовх в розвитку інфраструктури всієї області, а місцеві підприємці отримають змогу розширити коло для своєї діяльності. 

Виконання проекту є принципово важливим для Української держави. Його невиконання і корупційні проблеми створюють негативний імідж всій країні в цілому і Чернівецькій області зокрема».

За словами Ванзуряка, Саакашвілі міг би стати ініціатором відновлення на повну потужність потенціалу міждержавних відносин України та Румунії та, окрім ПП «Дяківці», відновити функціонування пунктів пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус», «Біла Криниця – Клімеуць» та «Руська – Ульма», що дасть поштовх для розвитку всієї Чернівецької області.

«На сьогодні ключовою проблемою Чернівецької області (і Герцаївського та Сторожинецького районів зокрема) є не стільки добудова пункту пропуску «Дяківці», «Красноїльськ», скільки їх практичний запуск. Румунська сторона НЕ дасть згоди на відкриття пунктів пропуску, поки українська влада не облаштує нормальні дороги до них. А про цю проблему ні київська, ні місцева влада не думає зовсім. Дорога до Дяківців – майже непрохідна, не набагато краща ситуація і в Красноїльську», - пише Ванзуряк.

 Нагадаємо,що в офісі партії "Рух нових сил" повідомили, що зустріч Саакашвілі 27січня організовують у Будинку культури у Глибоці на 18.00. Планується, що він буде їздити різними районами Чернівецько їобласті. 

Джерело: molbuk.ua, https://pogliad.ua/ 

1