Риторика лідера 'Рідного міста' мільйонера Василя Продана нагадує  висловлювання комуніста-мільйонера Петра Симоненка, - джерело

Риторика лідера "Рідного міста" мільйонера Василя Продана нагадує висловлювання комуніста-мільйонера Петра Симоненка, - джерело

08.11.2016, 13:11

На останній сесії Чернівецької міської ради депутати зняли на довивчення питання щодо виділення співфінансування з міського бюджету, передбачене кредитними угодами за програмою НЕФКО. Програма передбачає термомодернізацію 36 будівель міста, серед них шкіл і садочків. Працівники міської ради готові працювати з депутатами скільки потрібно, дати відповіді на всі запитання щодо цього проекту. Проте наразі бажання депутатів працювати над успішною реалізацію проекту немає, їм "чим гірше – тим краще"

Про це під час брифінгу 7 листопада заявив міський голова Чернівців Олексій КАСПРУК

-Було знято на довивчення питання щодо виконання міською радою взятих на себе зобов’язань по програмі НЕФКО, яка передбачає термомодернізацію 36 будівель міста, серед них школи і садочки, - зазначив міський голова. - Нагадаю, завдяки цій програмі ми можемо наступного року утеплити ці будівлі, надати їм друге життя, створити нормальний клімат для наших дітей і економити близько 16 мільйонів гривень щороку на теплоносіях. Проектом державного бюджету передбачено, що видатки будуть здійснюватися на комунальні платежі у сфері охорони здоров’я, освіти за рахунок міського бюджету. Тому якщо ми цього не зробимо, то просто будемо в повітря викидати 16 мільйонів щороку. Депутати зняли питання на довивчення. Формулювання традиційне. Знову ніхто не розібрався, не зрозумів, не дочув, не побачив, ні з ким не порадилися. При цьому ці всі проекти є, доступні депутатам в будь-який час. Будь-хто з депутатів може спілкуватися з керівниками комунальних підприємств. Але, на жаль, йде гра на публіку.

За словами міського голови, на День депутата перед останньою сесію були викликані всі керівники провідних комунальних підприємств –"Теплокомуненерго""Водоканал", тролейбусного управління. 

-Усе для того, щоби депутати могли поспілкуватися, поставити питання, отримати якусь інформацію. На жаль, не було преси. Це виглядало просто як знущання над комунальними підприємствами. Жодного запитання. Я викликав керівників. Питаю: "Шановні колеги депутати, є запитання?"Мовчок. Жодного запитання, - зауважує Олексій Каспрук. - На наступний сесійний день - "нам нічого не сказали, ми нічого не знаємо, ми не розібралися, нас примушують терміново голосувати…" Ніхто нікого не примушує. Ви або працюєте на благо громади, або не працюєте. Якщо хочете працювати – будь ласка, документи, договори, проекти, розрахунки… Сідаємо вночі, вранці, вдень… Ми, наші партнери, іноземні консультанти готові відповідати на всі запитання. Але я розумію, що є бажання цей процес просто зірвати. Класична ситуація: чим гірше, тим краще. 

Зривами таких проектів депутати можуть досягнути того, що Чернівці серед європейських партнерів втратять репутацію міста, з яким можна мати ділові відносини, переконаний очільник міста.

-Сьогодні стоїть питання про лице Чернівецької міської ради, чернівецької громади щодо виконання нами своїх зобов’язань, - каже мер. - І ставить під удар реалізацію цього проекту. Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк, екологічні фонди, уряди, відповідні посольства, які їх представляють… Один плювок їм в обличчя, один раз показати, що ми несерйозні, – і все, репутація міста буде зіпсута на роки. І будуть в Івано-Франківську, Хмельницькому, Львові, Києві, Житомирі, Одесі їздити нові тролейбуси, модернізована система теплоплостачання, нові котельні. Вони будуть економити на опаленні. А у нас нічого не буде. 

-Бо риторика нагадує комуністичну, - провадить О. Каспрук. - От беру читаю Петра Симоненка і слухаю лідера "Рідного міста" Продана Василя Сафроновича і бачу, що слово в слово перечитує: "Іноземні кредити – це ярмо на шиї наших дітей. Геть руки від України, ми самі впораємося!" Не впораємося, немає у нас грошей. Заледве виділили три мільйони гривень, щоби мережі підготувати до зими. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксана Продан не бідна, як церковна миша: у Продана з "Рідного міста" готівки більше, ніж у Гройсмана з його двома мільйонами "баксів" кешем

Нагадаємо, на минулій сесії депутати Чернівецької міської ради зняли на довивчення питання співфінансування з міського бюджету щодо двох проектів, передбачене кредитними угодами, – загалом на суму три мільйони 290 тисяч гривень. 

Це, зокрема, надання фінансової підтримки МКП "Чернівцітеплокомуненерго" для відновлення видатків на оплату разової комісії для реалізації інвестиційних проектів – 2,9 мільйонів гривень (по модернізації тепопостачання - проект ЄБРР). А також витрати на зовнішніх консультантів (проект НЕФКО) - 390 тисяч гривень. При цьому партнери Чернівців за цим угодами свої зобов’язання виконують – виділили кошти на підготовку техніко-економічного обгрунтування та інші проектні витрати. А це 900 тисяч євро, або ж 27 мільйонів гривень.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (11)

клан Яценюка загнал в долги всю страну.

avatar

только факты

08 листопада 2016 12:03

Яценюк - бездарное трепло. Стену яценюка на Донбасе  все видели.

avatar

только факты

08 листопада 2016 12:05

Яресько,Гонтарева,Войцех Бальчун,Яценюк - одного поля ягоды. Аферисты и проходимцы  слетаются  в Украину как мухи на повидло 

avatar

08 листопада 2016 12:09

У всех аферистов один  рецепт "счастья" - надо поднять цены и взять кредиты.

В это время ИХ декларации все увидели.

avatar

только факты

08 листопада 2016 12:12

Такой масштабной врварской вырубки леса не было ни при Кучме, ни при Януковиче, ни при Ющенко. 

Эта власть хуже всех вместе взятых. Она САМАЯ жадная и самая БЕЗДАРНАЯ 

avatar

только факты

08 листопада 2016 12:15

Пока народ будет жить на нищенских пенсиях и зарплатах Яценюка, они будут увеличивать СВОИ декларации и плевать нам всем в лицо

avatar

08 листопада 2016 12:18

Местные депутаты делают правильно когда не дают загонять черновчан в большие долги.

Мэрия не может сделать нормально ОДНУ улицу Богдана Хмельницкого. Что ждать от АЭРОПОРТА?!?!.... Кредиты нас угробят- мэрия не будет отдавать ДОЛГИ. ДОЛГИ будем отдавать МЫ. С нашими нищенскими зарплатами и пенсиями от Яценюка.

avatar

только факты

08 листопада 2016 12:26

Европейские кредиты делают нас РАБАМИ. Партия Навозный Фронт не думала о людях - они думали о своих ДЕКЛАРАЦИЯХ.  МЫ для них быдло и стадо. За два года все в этом убедились.

avatar

только факты

08 листопада 2016 12:30

Всі коментарі написала одна людина,   ця людина хотіла написати один коментар, бо дуже багато зібралось жовчі, але не змогла, бо до купи звязати усе не вдалося. а цілого коментаря ще "крємль" не вислав. Жовч потрібно виводити з організма, жовчегонними препаратами. Яскраво вираженими жовчогінними властивостями володіють наступні продукти харчування:

  • рослинні олії: оливкова, соняшникова, кукурудзяна, масло авокадо та інші, причому бажано використовувати їх не для смаження продуктів, а для заправки салатів;
  • висівки;
  • овочі і овочевий бульйон;
  • деякі види фруктів: мандарини, апельсини, лимони, груші, а також чорнослив (засушені сливи) та баштанні (диня і кавун);
  • овочеві та фруктові соки, особливо буряковий і капустяний;
  • цикорій, куркума, зелень;
  • авокадо.

У той же час така їжа, як м’ясні бульйони, смажені страви, гриби та бобові, гальмують вироблення жовчі, тому їх слід виключити з раціону. 

avatar

жовчний міхур

08 листопада 2016 13:14

Оооо!   Сафронічу дохтор виписав рецепт))))

avatar

вул.Головна

08 листопада 2016 13:16

Да, написал один человек. и так подписал " только факты"

"Зв'язати до купи не вдалося"..."хотів один комментар"... вы ПОКРУПНЕЕ в свои комментарии ШРИФТ ВСТАВЛЯЙТЕ ,так чтоб и слепой увидел ваш текст.

Теперь по существу. Для особо тупых и для ЛИЗОБЛЮДОВ Навозного Фронта :

яценюк - трепло и самодур. Вор ,трус, и мразь. Так доходчивее?

Каспрук  не может сделать одну улицу, так что угомонитесь со своими кредитами.А если не угомонитесь,то черновчане вас быстро угомонят. так доходчивее?

Хотите кредите - берите ДЛЯ СЕБЯ. За нас расписываться НЕ НАДО.  Идите со своими кредитами туда где ваш Писяй(яценюх)

ТАК ДОХОДЧИВЕЕ ?

avatar

только факты

08 листопада 2016 13:37