Ринжука випустили на волю

Ринжука випустили на волю

01.05.2013, 01:32

Щойно вийшов на волю колишній директор Калинівського ринку Іван Ринжук. Таким чином було виконано рішення Шевченківського районного суду про зміну запобіжного заходу – внесення застави. Її розмір – 250 тисяч гривень було внесено ще в лютому, однак з незрозумілих причин Іван Ринжук тоді відмовився від цієї правової норми.

За словами старшого інспектора взаємодії зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю відділу державного департаменту України з питань виконання покарань у Чернівецькій області Миколи Лазенка, Іван Ринжук був звільнений сьогодні о 16:00. Його родичі внесли заставу в розмірі 250 тисяч гривень.

Нагадаємо, що за першою кримінальною справою стосовно нього, йому інкримінувалося отримання 250 тисяч доларів США хабара.

Проте, вихід на волю не означає, що колишній керівник Калинівського ринку уникне правового переслідування, адже у Садгірському райсуді слухається інша кримінальна справа Івана Ринжука обвинувачують у порушенні двох статей КК України. А саме ч.5 ст 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.3 ст. 212 ( ухилення від сплати податків, зборів – обов’язкових платежів). Ринжука обвинувачують у тому, що він, з метою збагачення, нібито привласнив понад 9 мільйонів гривень, і як фізична особа не сплатив 2,7 мільйона гривень податків.

Нагадаємо, що 16 квітня минуло два роки як Іван Ринжук був заарештований.

Джерело: molbuk.ua

1