Ринжук заговорив (ВІДЕО)

Ринжук заговорив (ВІДЕО)

29.11.2011, 19:56

Екс-директора Калинки Івана Ринжука та ще двох підозрюваних залишили за гратами. Також суд не вдовольнив клопотання адвокатів підсудних щодо зміни запобіжного заходу та закриття справи. 29 листопада у Шевченківському районному суді Чернівців відбулось повторне попереднє судове засідання у справі колишнього директора "Калинівського ринку" Ринжука та ще двох підозрюваних – Березовського та Божовського.

Адвокати підсудних звернулись до головуючого судді Сергія Богдана з клопотаннями щодо закриття справи та зміни міри запобіжного заходу із взяття під варту на звільнення під заставу. Загалом трьох підсудних захищають дев’ятеро адвокатів.

Під час попереднього судового засідання на лаві підсудних не було одного з фігурантів Божовського. За словами його адвоката, яка надала відповідну медичну довідку, він наразі перебуває на стаціонарному лікуванні у кардіологічному диспансері.

Представник обвинувачення був категорично проти, аби підозрюваних було звільнено під заставу, оскільки, за його словами, "вони можуть перешкоджати у встановленні об’єктивної дійсності у справі та тиснути на свідків".

Також немає ніяких підстав направляти справу на додаткове розслідування, зауважив представник прокуратури.

Водночас адвокати підсудних вказали на порушення, які нібито мали місце під час досудового слідства та документування злочину. Зокрема адвокат Ринжука вважає, що порушення суттєво обмежують права підозрюваного на захист і просив змінити міру запобіжного заходу. Одним із аргументів захисту був той факт, що на час буцімто отримання хабара Іван Ринжук не обіймав посаду директора ринку, а був звільнений.

– Я цілком підтримую клопотання адвокатів і вважаю себе не винним у пред’явлених обвинуваченнях, – заявив підозрюваний в отриманні майже чверті мільйона доларів хабара Іван Ринжук. – Справа сфальсифікована, ніяких грошей я не отримував, телефонних переговорів ні з ким не вів і функціональних обов’язків директора ринку на той час не виконував.




Головуючий суддя відхилив клопотання захисту у закритті справи та зміні запобіжного заходу на звільнення під заставу підозрюваних.

Наступні судові засідання призначені на 21-22 грудня цього року, під час яких будуть допитані свідки у справі.

Олексій МИКОСЯНЧИК

Джерело: vidido.ua