Рибак заявив, що криптовалюти повинні працювати на Україну

Рибак заявив, що криптовалюти повинні працювати на Україну

27.04.2018, 18:52

Криптовалюти повинні працювати на Україну, із цим не можна спізнюватися.

Про це заявив народний депутат України Іван Рибак. 

Ніхто біткоін та інші криптовалюти в нашій країні не відміняв. А що не заборонено законодавством, те де-юре - дозволено. Тому ми з колегами зареєстрували у ВР законопроект про легалізацію криптовалют і визначення регулятора, тобто Національного банку, а також створення біржі криптовалют.

Ми повинні йти в ногу з цивілізованим світом, адже необхідно встигати за світовою економікою. Така фінансова політика має стати нашим загальним трендом. Ми повинні вирівнюватися з розвинутими країнами, котрі вже заробляють статки на криптовалютах.

Подивіться на ситуацію у Китаї, там держава вже практично будує криптоферми, хоче і буде на цьому заробляти. Чим ми гірші у інтелектуальному сенсі? Нічим. Просто потрібно пришвидшуватися.

Наша система реалізації конфіскованих активів сьогодні працює на системі блокчейн. А чому б ми цю систему не використовували у Prozorro і дійсно мали прозорий, позбавлений втручання будь-якого чиновника, порядок державних закупівель? За цим майбутнє.

Фінансові системи - це такий гострий, хірургічний інструментарій глобальної економіки, який щораз потребує швидкого і кардинального оновлення. У цьому процесі слід випереджати, а не доганяти!

1