Рибак заявив про абсолютну підтримку ініціатив Порошенка у сфері реформи безпеки та оборони

Рибак заявив про абсолютну підтримку ініціатив Порошенка у сфері реформи безпеки та оборони

20.06.2018, 11:00

Сьогодні ми розпочинаємо реформу сектору безпеки та оборони.

Фракція Партії «Блок Петра Порошенка» абсолютно підтримує ініціативу Президента України щодо реформи сектору безпеки та оборони, передбачену в законопроекті №8068, - заявив народний депутат України Іван Рибак. -  Слід нагадати, початкова редакція розроблялась із залученням експертів НАТО для створення сучасних механізмів управління та підпорядкування Збройних Сил та інших військових формувань. Зокрема, положення закону пропонують доповнення щодо обов’язків Командувачів окремих родів військ у процесі формування та модернізації боєздатних підрозділів, запроваджують більш чітку ієрархію підпорядкування безпосередньо Головнокомандувачу та покладають вичерпні вимоги для підвищення обороноздатності армії.

- Суттєвим нововведенням стане запровадження парламентського та громадського контролю за збройними силами і військовими формуваннями – це посилює демократичні принципи та дає механізми українському суспільству контролювати власну армію. Також пропонуються прозорі механізми фінансування армії, що є важливим для громадського контролю.

- Цей документ започатковує реальний перехід вітчизняної армії до вимог стандартів НАТО і Євросоюзу. Остаточне ухвалення даного рішення стане важливим кроком на шляху України до членства в НАТО та інтеграції в безпековий простір західних країн. Після доопрацювання та узгодження всіх нюансів, редакція до другого читання стала більш досконалою, що безперечно важливо для проведення ефективної реформи.

1