Череватому, якому позиція міністра природи 'до лампочки', несподівано відкрив очі Рибак

Череватому, якому позиція міністра природи "до лампочки", несподівано відкрив очі Рибак

19.04.2017, 17:29

Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства розглянуло депутатський запит народного депутата України Івана Рибака «Щодо присвоєння ділянкам лісового фонду Кіцманського лісництва ДП «Чернівецький лісгосп» статусу заказника місцевого значення» - інформує прес-служба Чернівецького ОУЛМГ.

«Ми цілковито підтримуємо ініціативу територіальних громад Кіцманського району створити на базі місцевих лісових масивів охоронну територію і сприятимемо прийняттю Чернівецькою обласною радою рішення про надання статусу заказника місцевого значення ділянкам держлісфонду Кіцманського лісництва ДП «Чернівецький лісгосп» загальною площею 850 га, що знаходяться на території Кіцманської міської та Суховерхівської сільської рад і належать до категорії рекреаційно-оздоровчих лісів», – зазначає в. о. начальника ЧОУЛМГ Роман Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нещирий Рибак: замість просто попросити свого ставленика, нардеп вдає, що захищає кіцманський ліс

Нагадаємо, під час виступів громадськості районного центру Кіцмань, стурбованої вирубкою старих дерев, у тому числі дубів, на краю лісового масиву, що межує із землями сільськогосподарського призначення, Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства заявляло, що рубка освітлення у Кіцманському лісі є законною і необхідною.

Нагадаємо, під час візиту до Чернівців Міністра екології та природних ресурсів України  Остап Семерак під час спілкування з журналістами, зокрема, заявив, що лісівникам позиція міністра природи "до лампочки". Але потрібно працювати, щоб вони нас почули.  Міністр розповів про наради з проблем Карпат, які проводив з представниками національних парків, управлінь лісового господарства. "Під час нарад, в тому числі обговорювалися питання розширення заповідних територій.   Позиція міністерства полягає в неухильному збільшенні природо-заповідних територій. Нас ніби чують лісники, які є нашими співпартнерами у цьому процесі, тому що ці території перебувають у їхньому віданні. Кожна область по-різному реагує на наші пропозиції. Чернівецька область, про що я казав на нараді, робить це дуже мляво", - розповів Остап Семерак.     

1