Рибак шукатиме шляхи вирішення нагальних проблем лісової галузі в Україні

Рибак шукатиме шляхи вирішення нагальних проблем лісової галузі в Україні

12.02.2018, 14:31

13 лютого 2018 року у Національному лісотехнічному університеті України відбудеться виїзне засідання Комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин, під час якого на вимогу працівників лісової галузі буде розглянуто питання “Проблематика реформування лісового господарства України”.

Про це повідомив народний депутат України Іван Рибак

Наприкінці минулого року Кабміном була схвалена “Стратегія реформування лісового господарства України на період до 2022 року”. Але на думку працівників галузі, цей документ не відповідає її інтересам та положенням Лісового кодексу.

Зокрема, категоричне заперечення у них викликає задекларований намір Уряду ліквідувати державні лісогосподарські підприємства, як самостійних суб’єктів господарювання та створення нового суб’єкта господарювання в галузі лісового господарства, а також не врахування пропозицій про заборону концесії і приватизації державних лісів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не допустити мародерства у лісі і захистити експортерів сої і ріпаку - бюджетні ініціативи нардепа Рибака

- Так як лісове господарство є одним із основних видів діяльності мешканців Вижницького, Сторожинецького, Кіцманського та Путильського районів Чернівецької області, планую також взяти участь у виїздному засіданні профільного Комітету ВР, - сказав Іван Рибак. - Сподіваюся, що разом нам вдасться знайти шляхи вирішення нагальних проблем лісової галузі в Україні.

1