Рибак розтлумачив, що такі забудовники як Чесанов не зможуть скористатися будівельною амністією

Рибак розтлумачив, що такі забудовники як Чесанов не зможуть скористатися будівельною амністією

26.03.2018, 22:28

На минулому тижні парламент прийняв закон, яким продовжується термін прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада амністувала деякі самобуди

- Ухвалення цього рішення дуже важливе для людей, які без допомоги держави вирішили житлове питання і збудували власні домівки на своїх земельних ділянках, - пояснив народний депутат України Іван Рибак. - Переважно це жителі сіл. І на жаль, далеко не всі такі сім’ї мали фінансову змогу легалізувати самобудови, а тому підпадають під дію штрафів та санкцій. Положення даного закону якраз дозволяють безоплатно ввести в експлуатацію об’єкти будівництва, збудовані без дозвільної документації.

- За визначений період всі бажаючі зможуть скористатись такою нагодою і закрити питання легалізації своїх помешкань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартирне питання Анатолія Чесанова, або самобуд, де оселився Бешлей

Будівництво "готелю Чесанова" у Чернівцях не погоджувалося з міністерством культури, - Бурбак

- Важливо, що у законі чітко прописано, що під його дію не підпадають багатоквартирні будинки. Тому нечисті на руку забудовники не зможуть ним скористатись задля власної наживи. Фактично – це допомога лише простим українцям, які перестануть боятись за збудовані без документів домівки і зможуть зосередитись на важливіших справах.

ДОВІДКОВО:

Будівельна амністія розповсюджується на конструкції площею не більше 300 кв метрів. Це дачі, господарські споруди, будинки.

Завдяки змінам у законодавчій нормі їх можна буде узаконити. Про це розповіли в Чернівецькій ОДА під час «круглого столу» із забудовниками областіі щодо законодавчих змін у містобудівній діяльності та нового порядку оформлення документів у будівництві.

Учасники обговорили питання реформування нормативно-правової бази у сфері державного архітектурно-будівельного контролю, спрощення порядку оформлення дозвільних документів на виконання будівельних робіт, а також питання ухвалення «будівельної амністії» на 2018 рік в Україні.

Як інформує журналіст Інформагентства АСС, легалізувати об'єкти можна буде за умови, що вони збудовані відповідно до норм і на чітко відведеному за всіма правилами майданчику. Пізніше буде обговорено всі нюанси легалізації незаконно збудованих об'єктів.

Також у чернівецькій адміністрації зазначили, що виконавча влада зможе самостійно контролювати будівництво різних об'єктів у громаді. 

Сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Шановна редакція! У підприємства Югікомп в наявності є усі дозвільні та погоджувальні документи на реконструкцію готелю під житловий будинок по 28 Червня,42, також були усі документи на будівництво готелю. Якщо ви спростуєте усю нісенітницю готовий вам показати усі документи. Мій тел 0507110072.

Прошу в подальшому нерозповюджувати звичайну брехню і не брудними імідж компанії.

avatar

Анатолій Чесанов

27 березня 2018 09:02