Рибак розповів, що парламент змінив правила діяльності сотень тисяч компаній в Україні

Рибак розповів, що парламент змінив правила діяльності сотень тисяч компаній в Україні

13.02.2018, 16:25

На минулому тижні парламент підтримав Законопроект "Про товариства з обмеженою відповідальністю та додатковою відповідальністю". Цього рішення очікували тисячі бізнесменів і підприємців, внаслідок якого мають змінитись правила діяльності сотень тисяч компаній в Україні.

Про це повідомив народний депутат України Іван Рибак. 

Наразі закон охоплює майже півмільйона товариств з обмеженою і додатковою відповідальністю, що становить понад 40% від усіх юридичних осіб, зареєстрованих в Україні. Це той сегмент економіки, який повинен забезпечувати найбільшу кількість робочих місць і до половини ВВП – як це відбувається у розвинутих країнах. Тому основна мета прийнятого закону - зробити правила в сфері регулювання ТОВ зрозумілими, стабільними і найголовніше – захищеними!

Зокрема, новий Закон про ТОВ створює гнучкі умови для товариств, спонукає розвиток економіки та створює умови для залучення інвестицій, захищає міноритарних учасників та інвесторів. А також унеможливлює рейдерські схеми, які останнім часом стали нормою для нашої країни. Крім того, цей закон передбачає спрощення реєстрації ТОВ, запровадження інструменту угод між учасниками, введення процедури виключення учасників товариств лише в судовому порядку. Це дійсно реальний шанс зробити прозорі та чесні умови для розвитку бізнесу в Україні.

Важливо, що Законодавство у сфері регулювання ТОВ не оновлювалося з 1992 року. Невідповідність часу, неузгодженість і застарілість норм в цій сфері дають підстави для незаконного набуття контролю над підприємствами, привласнення активів, блокування діяльності товариства. Тому прийняття ЗП №4666 є початком реформування всієї галузі.

1