Рибак просить Кабмін виділити кошти для підготовки Вижниччини до XXVI Міжнародного Гуцульського фестивалю

Рибак просить Кабмін виділити кошти для підготовки Вижниччини до XXVI Міжнародного Гуцульського фестивалю

21.11.2018, 14:46

Вижниччина готується до проведення у наступному році XXVI Міжнародного Гуцульського фестивалю. Але щоб достойно прийняти поважних гостей на заході та гідно представити наш буковинський край, насамперед, необхідно провести капітальний ремонт об’єктів інфраструктури, автомобільних доріг, будинків культури та інших.

Про це повідомив народний депутат України Іван Рибак. 

Адже проведення таких фестивалів, які сприяють підтримці горян та працюють на розвиток гірських районів, є дуже важливим для Карпатського регіону. Більше того, такі дійства привертають увагу влади та громадськості до проблем його місцевих жителів. Тож розуміючи масштаби цього заходу, звернувся до Кабміну з проханням виділити кошти з держбюджету на фінансування необхідних робіт у Вижницькому районі.

Головні події величного гуцульського дійства відбуватимуться у центрі Вижниці. Тому вдячний Уряду за виділення коштів на будівництво і капітальний ремонт об’єктів інфраструктури комунальної власності міської ради. Окремо необхідно приділити увагу Вижницькому будинку культури, де роками виховують та розвивають таланти Буковини. Тому за моїм поданням цього разу виділено кошти для розроблення проектної документації на капітальний ремонт приміщення Вижницького будинку культури.

Крім цього, у районі будуть замінені вікна у Берегометській школі мистецтв, а також вікна і двері в приміщеннях стадіону у селі Коритне та у навчально – виховному комплексі у с. Бережниця. Також планується придбати комп’ютери для бібліотек району та мультимедійне і комп’ютерне обладнання для Берегометської школи №4. Для найменших жителів Вижниччини будуть придбані меблі у Коритненський та Лопушнянський ясла-садки.

Що стосується Вижницької та Вашківецької об’єднаних територіальних громад, то планується проведення капітального ремонту приміщень Вашківецької гімназії та Будинку культури у селі Волока. У Іспасі кошти будуть спрямовані на оновлення вуличного освітлення з встановленням енергоефективних ліхтарів.

Окремо хочу повідомити мешканцям Вижниччини, що Кабміном виділені кошти на придбання обладнання для Коритненського ясла-садка, а також ремонт будівель НВК "Берегометська гімназія" та Іспаської школи І-ІІІ ступенів.

Переконаний, ми повинні допомогти горянам гарно провести свято гуцулів та достойно прийняти гостей фестивалю на Буковині. Тож сподіваюся на подальше розуміння та співпрацю з боку Уряду, обласної та місцевої влади, а також всіх небайдужих буковинців.

1