Рибак про впровадження медреформи: Я думаю, за міністерством затримки не буде

Рибак про впровадження медреформи: Я думаю, за міністерством затримки не буде

31.12.2017, 13:14

Народний депутат від фракції БПП Іван Рибак вважає, що дуже багато інформаційних маніпуляцій здійснюється навколо медичної реформи. Про це він заявив у програмі "Нейтральна територія".

"Ми хочемо побороти корупцію на первинному рівні. Я говорю поки що про первинний рівень. Ми знаємо, що держава бере на себе гарантовано оплату лікування на первинному рівні. Після цього, к

Коли пацієнт потрапить до вторинного рівня, там уже будуть розбиратися, яка допомога йому потрібна, скільки це коштує. Ми не бачили прейскурантів від МОЗ, тому ми не можемо ще про це говорити. Вони повинні бути затверджені. І насправді дуже багато фейкових документів, які навпаки створювали супротив прийняттю цього документу в парламенті", - наголосив він.

За його словами, на сьогоднішній день, що операція на видалення апендициту коштує в Україні сто доларів чи двісті доларів, то ми знаємо достеменно, що держава вже буде платити частково за цю хірургічну маніпуляцію. "В той же час це довгоочікувана реформа. Ви знаєте, у нас є дуже багато противників до того часу, поки не побачили реального ефективного результату", - зауважив він.

"Я повернувся з округу. І, не дивлячись на передноворічний настрій, дійсно сьогодні українські лікарі, лікарі в тому числі в Карпатському регіоні, на Буковині чи на Франківщині, вони стурбовані, яким чином все це запрацює і чого їм очікувати. Адже сьогодні МОЗ не дало абсолютно ніяких циркулярів, ніяких інструкцій, яким чином це буде впроваджуватись. Тут є проблема. Але я думаю, що затримки після сьогоднішнього дня – після того, як президент поставив свій підпис під цим документом – я думаю, за міністерством затримки не буде. В крайньому разі я на це маю серйозну надію", - наголосив Рибак.

Нагадаємо, що 28 грудня президент України Петро Порошенко підписав законодавчі акти, які дають старт медичній реформі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 квітня 2018 року кожному українцю потрібно буде обрати свого лікаря  

«Доступних ліків» стане більше

Уряд продовжить збільшувати мережу кардіоцентрів

На засіданні Уряду ухвалили документи для впровадження медреформи

В Україні дано старт реформі сільської медицини

1