Рибак повідомив про початок розгляду проекту Державного бюджету України

Рибак повідомив про початок розгляду проекту Державного бюджету України

18.10.2018, 14:18

Уряд України схвалив кошторис Державного бюджету і подав його на розгляд Верховної Ради України. Парламент розпочинає розгляд головного фінансового документу нашої держави.

- Є знаковим, що саме зараз, у переддень старту президентської та парламентської виборчих кампаній, які відбудуться у 2019 році, затримки з розглядом Держбюджету немає, - прокоментував старт бюджтеного процесу народний депутат України Іван Рибак. -  Це є свідченням того, що ніхто у владі не займається популізмом, відкрито і відверто пропонує реальний бюджет. Ніхто не обіцяє виборцям шалених коштів, які вони можуть отримати. Тобто, влада не займається обманом та підкупом виборців голими обіцянками. Це державницький підхід. Кожен громадянин має розуміти та бачити бюджет держави, за яким вона живе, та одночасно давати собі звіт, що зараз влада може запропонувати людям, а що ні.

- Крім того, перед Україною стоїть питання кредиторських заборгованостей перед МВФ та іншими іноземними позичальниками. Потрібно повертати борги і сплачувати відсотки. Але також необхідно говорити, що мінімальна заробітня плата буде піднята до 4 173 гривень. Також буде піднятий і прожитковий мінімум.

- Думаю, що у процесі погодження будуть вишукуватися компроміси з Урядом. І дуже реальним є те, що мінімальна заробітня плата навіть буде вищою за озвучену. Все залежатиме від збалансованості бюджету та макроекономічних показників, за результатами яких відбувається його наповнення. Також на ситуацію може вплинути і черговий транш МВФ, - сказав Іван Рибак. 

1