Рибак похвалив Каспрука за відповідальне ставлення до сміття (+відео)

Рибак похвалив Каспрука за відповідальне ставлення до сміття (+відео)

27.12.2017, 20:13

Народний депутат України Іван Рибак переконаний, що надзвичайна ситуація зі сміттям, яка мала місце у Львові, загрожує багатьох містам України. Відповідна поправка про сортування сміття в законодавстві існує вже п’ять років, проте органами місцевого самоврядування майже нічого не зроблено для її реалізації на практиці.

 З одного боку маємо з 1 січня 2018 року законодавчу заборону на вивезення несортованого сміття на сміттєзвалища. З іншого – законодавець не прописав відповідальність за порушення цієї норми,  каже Іван Рибак. – Тобто ми знову можемо мати перекриття під’їзних шляхів до полігонів, сміттєзвалищ, а посадові особи, відповідальні за виконання даної норми закону, не будуть нести за це жодної відповідальності. Тим часом вся країна постане перед загрозою сміттєвго колапсу. Я свідомий того, що Чернівці можуть мати з цим значно більше проблем, ніж районні центри Вижниця,  Путила, Кіцмань чи Стородинець.  Мав з цього приводу  розмову з Чернівецьким міським голвою Олексієм Каспруком. Ми обгворили можливість виділення коштів для придбання спеціальних сміттєвих баків для роздільного збирання відходів. І я побачив, що є достатньо велика підтримка Олексія Павловича у цьому питанні. І є розуміння цієї проблеми. Думаю, що вже з наступного року у Чернівцях почнуться масштабні роботи у даному напрямку.  

 Також міські голови у Кіцмані і Вижниці планують запровадити часткове сортування сміття, відповідно до статті 36 Закону України «Про відходи...»

1