Румунський землетрус не завдав руйнувань в Україні, - ДСНС

Румунський землетрус не завдав руйнувань в Україні, - ДСНС

23.11.2014, 13:57

22 листопада о 21:14 зареєстровано землетрус з території Румунії, який охопив територію України. Магнітуда землетрусу (за шкалою Ріхтера) складала 5,6. Землетрус по території україни пройшов без руйнувань. Про це повідомляє Держслужба України з надзвичайних ситуацій.

Увечері 22 листопада в Румунії стався сильний землетрус, сейсмічна хвиля від якого дійшла до території України.

За даними румунських ЗМІ, землетрус магнітудою 5,6 стався о 21:14 на глибині 40 кілометрів в сейсмоактивній зоні Вранча. Вона розташована на ділянці стикування румунських та українських Карпат.

Поштовхи відчули жителі Чернівецької, Одеської та Дніпропетровської та інших областей, пише "Дзеркало тижня".

"22 листопада між 21:15, 21:20 в Одесі були помічені відчутні підземні поштовхи. Повідомлення про це надходять у нашу редакцію з усіх районів міста. У квартирах гойдалися люстри, дзвенів посуд, багато відчували, як гойдаються перекриття", - повідомило одеське видання "Думская.net".

Одесити на форумах і в соцмережах активно діляться враженнями пропережитий вчора ввечері землетрус.

Дехто навіть викладає відео:

Відео — користувача Andre34M5.

Черкаські видання пишуть, що в будинках від хвилі захиталися люстри. Також землетрус помітили в Кіровоградській області, про що пишуть у соцмережах.

Хвиля від землетрусу, крім України, торкнулася Кишинева і Тирасполя.

Чимало чернівчан відчули поштовхи, - пише vidido.ua.

- Страшно не було, бо ми не зрозуміли, що відбувається, - розповідає vidido.ua чернівчанка Мар'яна Холод, яка живе в центрі міста. - Сиділи з подругою на дивані, як відчули поштовхи. Речі почало розхитувати з одного боку в інший. Трясло все в кімнаті, трясло і диван.

- Зазвичай ми відчуваємо у квартирі легку вібрацію, коли по вулиці їздять вантажівки, однак цього разу було по-іншому. На вулиці не було машин, а разом з речами трясло і нас, - додаєподруга Мар'яни Людмила.

За словами дівчат, поштовхи відчувались між 21.00 та 22.00.

1