Румунський режисер поставить виставу на сцені чернівецького театру

Румунський режисер поставить виставу на сцені чернівецького театру

22.08.2019, 16:22

Ідея творчого обміну режисерами між українським та румунським театрами виникла після успішної співпраці Людимили Скрипки - головного режисера Чернівецького академічного обласного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської - з румунськими акторами.  В активі чернівецької постановниці вже кілька цікавих вистав у театрі в Румунії. Деякі роботи улюбленої режисерки земляки навіть могли бачити на сцені рідного театру, коли на фестиваль комедії "Золоті оплески Буковини" приїжджали румунські актори.  

Тепер прийшла черга чернівецької театральної трупи відчути творчу руку румунського творчого тандему у складі режисера-постановника Раду Гілаша та художника-постановника Себастіана Ратіу з Ясс.

На суд чернівецьким глядачам запропонують музичну казку на одну дію з філософським змістом "Сніговик, який хотів познайомитися із Сонцем". Автор п'єси - драматург Матей Вішнєк. Вистави за його творами йдуть у багатьох європейських театрах, зокрема одну з останніх постановок здійснено у Франції. Проте чернівецька вистава буде першою постановкою за твором Матея Вішнєка в Україні. 

Як розповів директор-художній керівник театру Юрій Марчак,  репетиції нової вистави у самому розпалі, триває виготовлення костюмів і декорацій. 

Прем'єру заплановано на 15 вересня. 

1