Румунський лікар під час відеоконференції розповів чернівецьким колегам, як лікувати коронавірус

Румунський лікар під час відеоконференції розповів чернівецьким колегам, як лікувати коронавірус

26.03.2020, 19:27

У Чернівцях організували відеоконференцію для наших лікарів з лікарем-інфекціоністом Mr. Virgil Musta з госпіталя з міста-побратима Тімішоари.

В ньому лікують хворих на коронавірус з кількох повітів та мають найкращі результати - найбільше тих, хто одужав.

Mr. Virgil Musta поділився локальними та національними протоколами лікування цієї хвороби, розповів, які ліки застосовують, особливо для хворих із групи ризику, про можливі ускладнення хвороби.

Румунський лікар звернув увагу на важливість захисту лікарів, дотримання населенням вимог карантину, у тому числі необхідність самоізоляції тих, хто був у контакті.

Під час спілкування з'ясувалося, що наші лікарі справжні профі, мають необхідні знання, багато із румунського досвіду знають, готові застосовувати. Є в Україні і необхідні ліки, які позитивно спрацювали в Румунії.

Водночас вирішено просити МОЗ України взяти до уваги досвід та за державним замовленням закупити ліки.

Порада лікаря-інфекціоніста з Румунії чернівчанам – суворе дотримання карантину, самоізоляція, дистанція, захисний одяг, масковий режим.

До відома. В Румунії надзвичайний стан. Переміщення суворо обмежено. Введено комендантську годину. Кількість хворих зростає. Особливо важких. 

ДОВІДКОВО:

Троє буковинців одужали від COVID-19. Це двічі підтвердили повторні лабораторні центри. Серед них — одна дитина. Її виписали з лікарні 26 березня.

27 березня з обласної клінічної лікарні випишуть ще двох дорослих, які одужали. Про це сказав голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук

Водночас сьогодні підтвердили ще п'ять випадків зараження.

1