Рух транспорту на 'Порубному' в Чернівецькій області частково відновили

Рух транспорту на "Порубному" в Чернівецькій області частково відновили

02.02.2016, 16:45

Рух транспортних засобів через міжнародний пункт пропуску "Порубне" у Чернівецькій області частково відновлено.

Про це повідомляє відділ з питань взаємодії зі ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України. 

"На даний час досягнуто домовленостей про часткове відновлення руху транспорту. Зокрема, активісти не заважатимуть проїзду транспортних засобів, якими прямують громадяни з туристичною метою", - йдеться у повідомленні.

"Державна прикордонна служба України ще раз звертається до подорожуючих за можливості утриматись від поїздки через пункт пропуску"Порубне" або обирати інший маршрут для перетину державного кордону", - повідомляє Держприкордонслужба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кордон з Румунією на Буковині перекрито автомобілями без номерів

Ініціатор "Повстання румун Буковини" пише, що на подію зібралися майже 300 громадян

ДОВІДКОВО:

Керівник Чернівецької митниці ДФС Микола Салагор у коментарі molbuk.ua підтвердив, що активісти перекрили дорогу поблизу МПП "Порубне".
На Буковині група людей перекрила міжнародну трасу на Румунію. Оновлено

"Немає там 300 людей, як пише Жижиян. Там - кілька десятків людей. Вони перекрили дорогу, чим вчинили кримінальний злочин", - сказав Салагор.

Водночас відділ взаємодії із ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України повідомляє про те, що перетин кордону через пункт пропуску "Порубне" автомобілями не здійснюється.

"У зв’язку з блокуванням траси "Чернівці-Порубне" активістами краю, перетин українсько-румунського кордону через пункт пропуску "Порубне"транспортними засобами наданий час не здійснюється. З метою уникнення накопичення транспортних засобів біля пункту пропуску "Порубне" Державна прикордонна служба України звертається до подорожуючих утриматись від поїздки через даний пункт пропуску або обрати інший маршрут для перетину державного кордону", - йдеться у повідомленні.

1