Рух Опору Капітуляції закликає підтримати постанову про річницю Революції Гідності

Рух Опору Капітуляції закликає підтримати постанову про річницю Революції Гідності

04.02.2020, 17:38

Цього місяця Україна відзначатиме 6-річницю перемоги Революції Гідності. Революції, яка стала важливою сторінкою нашого державотворення і остаточно підтвердила, що Україна – це Європа. Більше сотні людей загинули за це на Майдані, тисячі на російсько-українській війні.

Майдан врятував Україну від капітуляції перед Росією, на яку пішов Янукович, щоб утриматись при владі. Ми могли знову стати колонією Москви. Перемога Майдану повернула Україну на шлях євроатлантичної інтеграції.

Сьогодні здобутки Революції знаходяться під загрозою. До влади все активніше повертаються злочинці Януковича, проти яких і починався Майдан. Влада активно дискредитує основні здобутки Революції, переслідує її учасників і звільняє тих, хто безпосередньо розстрілював, або давав накази на вбивство протестувальників. На свободі екс-керівники СБУ та Партії Регіонів, які причетні до тяжких злочинів проти людей на Майдані. Звільнені екс-беркутівці, які вбивали майданівців. Портнов відновлює свій вплив на судову та правоохоронну систему, а колишній адвокат Януковича Бабіков стає першим заступником голови ДБР і курує розслідування справ Майдану. Все це лише видима частина того відкату і знищення здобутків Революції Гідності.

Щоб цього не сталось всі державницькі сили мають знову об’єднатись довкола тих ідеалів, за які стояв Майдан і за які триває війна. Ми не може допустити знищення пам’яті про Революцію. Першим кроком з якого можна почати вже зараз – підтримати проект постанови «Про Заяву Верховної Ради України у зв'язку з шостою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності», яку зареєстрували в парламенті (посилання http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=67882 )

У постанові Верховної Ради зокрема визнається, що Революція Гідності є один з ключових моментів українського державотворення, наголошуються основоположні права і цінності українських громадян, а також засуджуються злочини режиму Януковича проти нашої держави та її громадян.

Закликаємо всіх парламентаріїв долучитись до підтримки цієї постанови. Якщо вам небайдужа Революція Гідності шукайте своїх депутатів по мажоритарних округах, депутатів тієї політичної сили, яку ви підтримуєте і звертайтесь до них з наполегливим проханням публічно заявити про підтримку цієї постанови. Відповідь або голосування кожного з них продемонструє справжнє ставлення до Революцію Гідності та готовність відстоювати її цінності.

Майдан переміг, тому що ми були разом. Маємо тримати єдність й надалі, бо війна за свободу і незалежність триває.

1