Розрізняйте модерн і понти: що не поділили прихильники Ольги Кобилянської

Розрізняйте модерн і понти: що не поділили прихильники Ольги Кобилянської

22.03.2016, 16:20

"Давайте розрізняти модерн і понти", – політтехнологу Затуловському не сподобався дизайн проекту туристичного маршруту до музею

У літературно-меморіальному музеї славетної буковинської письменниці відбувся мистецький захід «Гостини у Ольги Кобилянської», під час якого презентували виставку нових полотен лауреата міжнародної премії ім. О. Кобилянської, художниці Людмили Богдан. А також – проект туристичного маршруту до музею, який спричинив гостру суперечку серед відвідувачів.
 
Зокрема, дизайн квитків, який розробив молодий громадський активіст та художник Ілля Стурко, викликав у чернівецького  мистецького бомонду численні запитання: чому квитки не зеленого кольору, адже – "зелена Буковина"? Чому вони глянцеві, адже ж можуть бути і матові? Чому друк квитків буде недорогим, якщо він буде – дорогим?!
 
Неабияке хвилювання спричинила ідея художника створити дерев’яний силует Ольги з едельвейсом у серці – письменниця в такому перевтіленні мала би вказувати туристам напрямок руху до музею. Адже це – буде дорого, дерево може намочити дощ, і взагалі, у музеї не уявляють, "як Кобилянську будуть брати... щодня її брати, носити, виставляти..." Тому Ольгу краще увіковічнити у кованому залізі, або – в голограмі. Це, на думку маститих чернівецьких митців, буде дешевше і – практичніше.
 
Проте найбільше критики молодому художнику "за відсутність концепції" дісталося від колишнього директора "Букреку" Володимира Затуловського.
 
– Давайте розрізняти модерн і понти, – заявив пан Затуловський. – Хіба цей папірчик є в стилі музею? Це має бути сепія, сепія, і ще раз сепія, це має бути старовинне фото!
 
Джерело: http://promin.cv.ua/
1


КОМЕНТАРІ (1)

Чудове вбивче фото! Чудове! Особливо Лазарук - усьо по барабану!

avatar

автору фото - велика подяка

22 березня 2016 15:05