Розпочався глобальний тиждень ООН «Безпека пішоходів»

Розпочався глобальний тиждень ООН «Безпека пішоходів»

06.05.2013, 18:28

З 6 по 12 травня 2013 року в Україні (як і в усьому світі) проводиться Другий глобальний тиждень безпеки дорожнього руху ООН, присвячений проблематиці безпеки пішоходів.

Мета Тижня – привернути увагу суспільства до необхідності забезпечення безпеки пішоходів, як найуразливішої категорії учасників дорожнього руху, започаткувати активні дії щодо реалізації заходів, спрямованих на їх захист, і сприяти досягненню цілей Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху, проголошеного ООН на  2011-2012 роки й підтриманого Україною.

 Подбати про безпеку пішоходів - вкрай актуально для нашої країни. Адже щороку на вітчизняних дорогах гине в середньому 4500 осіб, близько 35 відсотків з яких становлять пішоходи. Тому Україна долучається до Глобального тижня своїми заходами.

Так, ВГО «Асоціація безпеки дорожнього руху» проінформувала про Глобальну ініціативу ООН своїх партнерів з органів центральної та місцевої виконавчої влади, з бізнесових структур, громадських організацій, вищих навчальних закладів. Спільно з якими буде проведено низку акцій. Зокрема, 7 травня за ініціативою Міжнародного союзу залізниць у рамках Глобального тижня ООН відзначатиметься Міжнародний день безпеки на залізничних переїздах. Цього дня Асоціація безпеки дорожнього руху  за підтримки Міністерства інфраструктури України, Державної адміністрації залізничного транспорту (Укрзалізниці), Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті, Проекту ЄС щодо імплементації Транспортної стратегії України, Міжнародного союзу залізниць проведе інформаційно-просвітницьку кампанію, в ході якої серед пасажирів залізничного й автомобільного транспорту буде поширено листівки із закликом не нехтувати правилами дорожнього руху й бути обережними на залізничних переїздах.

Впродовж Тижня Асоціація спільно з Українською федерацією убезпечення та низкою страхових компаній проведе акцію «Пішохідний перехід». Захід пройде в рамках Всеукраїнського проекту «Аудит доріг» за підтримки Мінінфраструктури та Укравтодору. А 11 травня стартуватиме пілотний проект «Україна – за безпеку пішоходів!». Проект започатковується в рамках міжнародної кампанії «Long Shot Walk» і покликаний привернути увагу до проблем безпеки пішоходів. Акція розпочнеться на Софіївській площі в Києві 11 травня і пошириться відтак в інші міста України.  Проводитиметься захід за підтримки вищих навчальних закладів України. Асоціація безпеки дорожнього руху пропонує усім небайдужим долучатися до акції «Україна – за безпеку пішоходів!». Разом ми можемо врятувати мільйони життів! Про це повідомляє прес-служба ВГО «Асоціація безпеки дорожнього руху».

 Контактна особа: Наталія Кисляк. Тел: 270 54 86, 0969249818

Докладну інформацію про заходи Глобального тижня буде розміщено на сайті Асоціації www.roadsafety.org.ua

1