Російський суд заочно засудив Арсенія Яценюка за те, що він, мовляв, брав участь у Чеченській війні (ВІДЕО)

Російський суд заочно засудив Арсенія Яценюка за те, що він, мовляв, брав участь у Чеченській війні (ВІДЕО)

30.03.2017, 15:16

За повідомленням Посольства України в РФ 9 березня 2017 Єсентукський міський суд Ставропольського краю заочно розглядав «чеченську» справу проти Арсенія Яценюка: «З порушенням усіх можливих процесуальних гарантій російський суд прийняв рішення про заочний арешт Арсенія Яценюка за начебто участь у озброєній банді та умисні вбивства», - йдеться в повідомленні.

Те, що російська влада готує судове рішення про арешт Арсенія Яценюка за вчинення злочинів на території Росії під час Чеченської війни, вкотре змусило  весь світ засумніватися в притомності тих, хто керує РФ і впевнитись у відсутності у них будь-якого здорового глузду. Росіян ніскільки  не бентежить той факт, що  на час Чеченської кампанії Яценюк був студентом 4-го курсу юридичного факультету Чернівецького університету.

Каральна машина Кремля не припиняє вражати своїми нігілізмом і брехнею. Цілком ймовірно, що клопотання Слідчого комітету РФ і подальші рішення російського "суду" стануть підставою для звернення Росії в Інтерпол про міжнародний розшук Яценюка. В такий спосіб диктаторський режим Путіна намагається шантажувати українських державних діячів, які проводять політику реальної відсічі російській агресії.

Це хвороблива реакція Кремля на послідовну політику «Народного фронту» і Яценюка: зміцнення української армії, енергетична незалежність, економічні санкції  України проти РФ, переслідування Росії в міжнародних судах, захист українського інформаційного простору. Саме такими були пріоритети Арсенія Яценюка на посаді прем’єр-міністра. Саме на цьому щодня зосереджується фракція «Народний Фронт».

Те, що Росія намагається шантажувати Арсенія Яценюка через рік після його відставки, свідчить про його реальний вплив, про його внесок у зміцнення української незалежності. Це відповідь на послідовну державницьку позицію НФ і активну міжнародну діяльність Арсенія Яценюка. Вочевидь, також Кремль інфантильно сподівається завдати Яценюку репутаційної шкоди на Заході. Але це виглядає смішно.

 Незважаючи ні на які потуги країни – агресора, НФ продовжуватиме системну протидію державі-агресору та її п’ятій колоні в Україні. Арсеній Яценюк і надалі продовжуватиме активні перемовини із західними лідерами задля зміцнення й розширення антипутінської коаліції у світі.

Нинішні рішення російської "карально-правоохоронної" системи – це продовження шизофренічної московської пропаганди про "участь" Яценюка в чеченській війні

Ще у 2015 році міністр закордонних справ РФ Лавров заявляв, що Росію не влаштовує Яценюк на посаді Прем’єр-міністра. У РФ чітко усвідомлювали, що Яценюк не піде на поступки агресору. І навіть оголошували компліментарні заяви на адресу інших високопосадовців країни, намагаючись підігріти їхні амбіції. Загалом, Москва вбачає у "Народному фронті" і особисто Яценюкові могильника великоімперських стратегій, феесбешних хитрощів, і плану раша-бліцкригу із захоплення України.  Десятки провокацій, що мали призвести до конфліктів у середині української влади,  паралічу коаліції більшості у парламенті, дезорганізації військових сил і створення передумов для реваншу проросійської влади, - ці зусилля РФ пішли шкереберть завдяки виваженій державницькій позиції Яценюка і "Народного фронту". На фоні більш результативних стратегій щодо малих фракцій, які опинилися у опозиції, забравши історичний шанс демократичним силам приймати рішення конституційною більшістю у 302 голоси (як це було одразу після обрання нового складу нинішньої ВР), "Народний фронт" продовжує залишатися становим хребтом політичних сил, що були приведені до влади у 2014 році після Революції гідності на Майдані. Таким чином, рятуючи країну від хаосу. Безвладдя і потужна агентурна мережа, і  у середині парламенту теж, дає Росії шанс розповсюдити гангрену ОРДЛО на всю країну, повернути її під  каблук московського упиря. У Кремлі знають, що Яценюк має багато друзів на Заході. Що він має довірливі і близькі стосунки з впливовими політиками у Сполучених Штатах Америки. Тому війна проти Яценюка, як собі уявляють у Росії, - для них частина геополітичного протистояння  з США у боротьбі за свій печерний «русскій мір».

Водночас, те, що у РФ вдалися до послуг російської заангажованої  юриспруденції може свідчити, що легальний і напівлегальний політичний тиск, спрямований на розкол коаліції в українському парламенті з боку Кремля, зазнав краху. Проте це не означає, що Росія від нього відмовиться. Але разом з тим, очманілий від безкарності Путін намагається скористатися процедурами демократичного світу для того, щоб створити максимум загроз для своїх основних ворогів. 

1