Російський суд назвав Савченко 'типовою бандерівкою'

Російський суд назвав Савченко "типовою бандерівкою"

22.03.2016, 20:14

У російському вироку українській льотчиці і депутатові Надії Савченко її описано як "типову бандерівку".

Як повідомив її адвокат Микола Полозов, Надію дуже розвеселила ця цитата, інформує телеканал новин 24. 

"Суддя читає у вироку "типова бандерівка". У залі сміх. Суддя: кому весело — можу видалити". Савченко: мені весело! Суддя, потупивши погляд, продовжує читати", — написав адвокат у Facebook.    

Нагадаємо, до зали потрапила офіційна делегація з України. Нардепів, прес-секретаря Президента та західних дипломатів пустили, а от журналістів ще ні.

Надію ж привезли під конвоєм у супроводі 16 автоматчиків. Вона бліда, але у доброму гуморі.

Донецький суд Ростовської області РФ визнав українську льотчицю і депутата Надію Савченко винною за всіма пунктами звинувачення.

Відповідний вирок оприлюднили на засіданні у вівторок.

Суд вважає, що алібі Савченко, обвинуваченої у справі про вбивство російських журналістів, під час судового процесу доведено не було. У суду "немає жодних сумнівів у винуватості Савченко за всіма пунктами звинувачень".

При виголошенні фінальної частини вироку українка почала співати "горіла шина, палала…". У пісні зокрема ще фігурували такі слова: "Ой судді, судді ви мої, довго судили ви мене, більше судить не будете, самі по тюрмах сядете".

За статтею про незаконне перетинання кордону їй буде призначений штраф. Суму штрафу суддя не назвав, вважаючи, що подальший оголошення вироку неможливо.  

Врешті  Донецький суд Ростовської області Росії засудив українську льотчицю і депутата Надію Савченко до 22 років позбавлення волі у колонії загального режиму.

Такий вирок був оголошений на засіданні. Крім цього, російський суд постановив оштрафувати Надію Савченко на 30 тис. російських рублів за незаконний перетин кордону РФ.

Нагадаємо, російське держзвинувачення вимагало призначити Надії Савченко покарання у вигляді 23 років позбавлення волі і штрафу в 100 тис. руб.

Надія Савченко свою провину категорично заперечує. Вона заявила, що не визнає вирок російського суду і не має наміру його оскаржувати.

Президент Росії Володимир Путін обіцяв, що після судового рішення поверне Надію Савченко Україні.

Про це у своєму зверненні у зв'язку з вироком Савченко заявив президент України Петро Порошенко.

"Путін тоді заявляв ( під час зустрічей в нормандському форматі), що після так званого судового рішення поверне Надію Савченко Україні. Настав момент виконати цю обіцянку", - заявив Порошенко.

У свою чергу Порошенко готовий передати двох російських військовослужбовців, затриманих у Луганській області після рішення суду.
Нагадаємо, російський суд засудив Савченко до 22 років позбавлення волі.

1