Росія забрала назад благодійну допомогу, яку передавала чернівецькій  лабораторії

Росія забрала назад благодійну допомогу, яку передавала чернівецькій лабораторії

21.05.2016, 17:13

У Чернівецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом московська фірма забрала апарат для лабораторної діагностики на ВІЛ-інфекцію, яку колись передала у користування.

«Постраждала» лабораторія Центру з початком військових дій на Сході України.

- Колись ми отримали благодійну допомогу від організації «ІнтерЛабСервіс» з Росії - орендоване обладнання «Rotоr-Genе» для визначення вірусного навантаження, - розповідає Інформаційному агентству АСС Володимир Мочульський, т.в.о. головного лікаря Чернівецького центру з профілактики та боротьби зі СНІДом. - Із початком АТО, «ІнтерЛабСервіс», центральний офіс якого знаходиться в Москві, вирішила закрити свої представництва в Україні та повернути все обладнання, яке було надане. Тепер ми змушені направляти пацієнтів на цей аналіз в інші регіони України, що створює незручності в роботі. Це дослідження дороговартісне, але є єдиним ефективним критерієм на визначення ефективності призначеної антиретровірусної терапії.

Источник: http://acc.cv.ua/chernivtsi/11047-rosiya-zabrala-laboratorne-obladnannya-z-chernivtsiv. Сайт http://acc.cv.ua/

1