Ванзуряк хоче полегшити Каспруку роботу? Губернатор просить Верховну Раду України призначити позачергові вибори Чернівецьких обласної та міської рад

Ванзуряк хоче полегшити Каспруку роботу? Губернатор просить Верховну Раду України призначити позачергові вибори Чернівецьких обласної та міської рад

28.05.2014, 20:10

Про це повідомив депутат Чернівецької обласлної ради Андрій Білогорка, який написав відповідне звернення на ім'я голови Чернівецької ОДА Романа Ванзуряка.

Політолог Ігор Буркут вважає, що на нового мера чекає важка робота. Що ж до Чернівців, сказав політолог в інтерв'ю "Чернівецькому променю", то міську раду навряд чи будуть розпускати: через півтора роки відбуватимуться місцеві вибори по всій Україні. Тому новому меру Чернівців можна поспівчувати - його ініціативи гальмуватимуть депутати від старих політичних сил. Про це повідомляє promin.cv.ua.

Нагадаємо, під час прес-конференції народний депутат України Микола Федорук сказав, що він особисто готовий був внести на розгляд профільного комітету Верховної Ради України законопроект про оголошення дострокових виборів депутатів Чернівецької міської ради. Тому докладно вивчив це питання.

На той момент законних підстав для оголошення позачергових виборів міської ради парламент України не мав. Відповідні підстави виписані законом.  Для того, щоб Верховна Рада могла розглянути це питання, необхідне подання Чернівецького міського голови або клопотання голови Чернівецької обласної державної адміністрації.

Жоден з перелічених суб’єктів з таким клопотанням до парламентського комітету на той момент не звертався. Це сталося лише 7 травня.

Некоректним народний депутат Федорук вважав порівняння Чернівецької міської ради з Черкаською.

В Черкасах справді був застосований той самий сценарій з усунення законного мера, що й в Чернівцях. І ініціатором була та сама олігархічна група, що й на Буковині. Але та ситуація відрізнялаться від чернівецької, що дало змогу призначити у Черкасах позачергові вибори не лише міського голови, але й міської ради.

Новопризначений голова Черкаської ОДА відповідне подання зробив, а на Буковині, через тривалу відсутність губернатора, це зробити не встигли. Легітимного Чернівецького міського голови  стараннями згаданого олігархічного клану в місті немає, а голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк такого рішення не ухвалював. Хоча депутат Чернівецької обласної ради Андрій Білогорка вже звернувся до нього з таким проханням.

1


КОМЕНТАРІ (2)

А де звернення Ванзуряка до Києва про припинення обстрілювання жилих кварталів в містах сходу! Справа в тому, що ніяка брехня СМІ не переконає людей. У людей є звязок і з нашими патріотами, і з мешканцями міст і сіл сходу країни. Там живуть як нашв знайомі, так і родичі. Ця війна приведе до розвалу держави. Люди,  думайте добре. СЛАВА УКРАЇНІ, УКРАЇНІ ЄДИНІЙ, УКРАЇНІ БЕЗ ОЛІГАРХІЧНОГО КЛАНУ.

avatar

Революціонер

28 травня 2014 20:34

Від таких помічників точно допомога не потрібна. Цікаво, а чому він раніше не робив таких звернет, чи тримаємо ніс по вітру ?

avatar

Василь

29 травня 2014 10:09