Рівень вакцинації  дітей на Буковині нижчий, ніж середній в Україні

Рівень вакцинації дітей на Буковині нижчий, ніж середній в Україні

14.07.2020, 16:08

Про необхідність збільшити число малюків, що отримали щеплення, ішлося під час наради, яку провела заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак із керівниками закладів первинної медичної допомоги.

Рівень охоплення щепленнями в області за 5 місяців цього року нижчий, ніж середній в Україні за всіма напрямками вакцинації.

Як відомо, через епідемію коронавірусу, на Буковині у березні призупиняли вакцинальну кампанію. Однак у квітні її відновили, тож батькам слід нагадати про важливість щеплень.

Кім того, Наталія Гусак подякувала медикам первинки за злагоджену та ефективну роботу під час поширення COVID-19.

– Ваша робота із відбору зразків для проведення ПЛР-тестування, спілкування із контактними особами, моніторинг самоізоляції осіб, амбулаторне лікування дали чудовий результат та сприяли тому, що зараз ситуація із захворюваності на COVID-19 в області стабілізувалася, – зазначила заступниця голови ОДА.

Водночас вона наголосила на необхідності дотримання у медичних закладах усіх заходів безпеки, які допомагають уберегтися від коронавірусу. Аби нагадати алгоритми захисту під час роботи, для медиків первинки проведуть додаткові навчання.

1