Рішення про вилучення танку з переліку пам'яток -  повноваження Мунтяна, Маковецької і Мельничука, а не Каспрука

Рішення про вилучення танку з переліку пам'яток - повноваження Мунтяна, Маковецької і Мельничука, а не Каспрука

16.04.2016, 00:42

Радник Чернівецького міського голови Ірина Карімова прокоментувала ситуацію навколо петиції художника Тараса Полатайка про можливість використовувати танк  Нікітіна, як мистецький об'єкт. 

Шановне товариство! Електронна петиція - це новий інструмент у роботі міської ради. Порядок розгляду петиції справді гарно і чітко прописано Статутом громади, але процедура розгляду є довільною. До прикладу, петиції, суть яких стосується повноважень міської ради виносяться на розгляд сесії міської ради, повноважень виконавчого комітету - на розгляд виконавчого комітету. Для внесення в порядок денний сесії і виконкому петиції готується проект рішення, який має бути оприлюднений за 20 днів до засідання. До підготовки проекту рішення залучається автор петиції, відбувається своєрідний попередній розгляд, який не прописаний Статутом. Але без нього вкластися у терміни розгляду все одно неможливо.

Є ще багато інших нюансів, організаційних, технічних, які ще відпрацьовуються.

От що робити, коли автор петиції не залишив своїх контактних даних, окрім електронної пошти, з якої запрошення на розгляд повертаються, а інших жодних контактів немає? Не розглядати петицію бо автора (представника ) немає? Є петиції, які до винесення на сесію мають пройти розгляд топонімічною комісією (щодо перейменування вулиць наприклад),іншими інститутами, що не є виконавчими органами влади. Не зрозуміло, в якій послідовності розглядати петиції, які мають протилежні вимоги, зареєстровані з різницею в день-два або навіть години, коли та, що пізніше зареєстрована, скоріше набрала необхідну кількість голосів. До речі, саме така ситуація виникла з петиціями по танку.

Справді, міський голова доручив винести петицію "на захист танку" на розгляд засідання громадської консультативної ради з питань охорони культурної спадщини відповідно до Статуту громади , звернувши при цьому увагу виконавців, що петиція Тараса Полатайка вже майже добирає голоси для розгляду і їх, мабуть, варто розглядати комплексно. Тому секретар ради і намагалася запросити Тараса Полатайка на засідання для розгляду по суті його петиції, однак було з'ясовано, що він у цей день у відрядженні ( так доповіли організатори засідання).

Розгляд петиції "на захист танку" звівся до обговорення можливості демонтажу танку, його перенесення або ж перетворення на об'єкт для художніх конкурсів. Про те,що в саме такому русі йшло обговорення можна пересвідчитися навіть із сюжетів присутніх журналістів. Тобто суть порушеної в петиції Тарасом Полатайком проблеми таки розглядалася. Оскільки рада висловилася проти демонтажу, перенесення або перетворення танку в мистецький об'єкт відповідь авторам обох петицій була дана відповідно до цього рішення громадської ради.

Звичайно, ситуація буде виправлена і громадській раді запропонують на наступному засіданні грунтовно розглянути петицію Тараса Полатайка.

Але не вважаю,що хтось намагався зумисне порушити права пана Полатайка або ж щось сфальсифікувати. Ситуація,що склалася навколо розгляду цих петицій, буде ретельно вивчена і зроблено відповідні висновки щодо дій службовців.

Однак, посадовці міської ради звичайні люди і , справді, могли дійти до думки, якщо рада чітко вже висловилася проти перетворення танку в мистецький об'єкт, то пропонувати цій же раді через кілька днів знову обговорювати це питання недоцільно. Так , це помилка, як кажуть, людський фактор. Але, добре,що її можна виправити і це не зумисний злочин чи фальсифікація з якоюсь певною метою. Особисто утрималася б від висування таких гучних звинувачень.

Прошу вибачення за занадто довгий пост. Дуже хочеться ,щоб активні чернівчани хоч інколи брали до уваги, що чиновники також люди, яким властиво помилятися.На інших робочих місцях люди також роблять помилки, не завжди надають усім нам якісні послуги чи товари.

І навряд чи комусь із людей подобається, коли його постійно звинувачують або підозрюють у всіх смертних гріхах, як це прийнято стосовно влади і чиновників.

Ще трохи і при такому ставленні у владі залишиться працювати лише ті люди, які відповідають саме таким негативним оцінкам.

Бо виправдовуватися, що не крадеш, не береш відкатів, хабарів чи чогось там ще, а намагаєшся працювати на громаду, для громади, змінювати місто на краще, вже дістало.

До речі, рішення про вилучення танку з переліку пам'яток є повноваженнями обласної ради, а дії на впровадження петиції Тараса Полатайка можливі лише після прийняття такого рішення. Це до того, що при розгляді багатьох петицій виникають отакі різні нюанси, які ніде не прописані і які порушують вимоги до хронології їх розгляду.

Ірина Карімова 

1


КОМЕНТАРІ (6)

1. Коли і яка саме Рада із слів Карімовоі висловилася тобто проголосувала проти демонтажу рузяті окупантів Москви?

2. Які депутати якої саме ради голосували? Список хто голосував?

3. Карімовій які закони дают право порушувати закони Статут міста ?

4. Хто буде звільнений за грубі і неодноразові порушення по петиціям?

5. Карімова не є велике цебе, може вона хоче щоб трохи люди а не ряжені клоуни пікетанули Каспрука?

6. Карімова з Каспруком знає яка влада в Україні чи готуються комуністів зустрічати?

ганьба міській владі!!!!!!!

Свобода і радикали в рота води чого набрали? Ваші депутати чого нескасуют ганьбу комуністів 1969 року під номером 432 ?!!!!!  Свобода ви хочете аби вас тузлими запордрами по закидали українці? Ви чого ніц неробете????? Позор!!!!

avatar

Чернівчанин, Іван

16 квітня 2016 01:03

чого це ви раднице-пораднице брешете і водите чернівчан в обман? Ніякі депутати не голосували проти демонтажу непотрібної більшості чернівчан желізяки-вбивці радянских загарбників і окупантів . Небрешіть! я тільки що мав розмову з 9!!!!! Депутатами чи мало таке місце голосування! Не голосували і рішень не приймали!!!! Це вам так не менеться , порушувати все що можна і не враховувати думку більшості чернівчан не вийде! Цей танк треба зняти і на металолом відправить!

avatar

Карімовій

16 квітня 2016 01:15

Мозги себе демонтируйте и жить будет веселей!

avatar

unknown

16 квітня 2016 07:44

 

 ДЕ ВЕЛИКИЙ ПОЦРІЙОТ КОБЕВКО?)))))) ЛАЙНО БОНБОННЕ! ЩОСЬ НІКОГО З ПОЦРІЙОТІВ НЕЧУТЬ!

КОБЕВКО ВПХАВ ОЛІГАРХУ ДОЦЮ ЩОБ ПОСАДИ ЗАХОПЛЮВАТЬ І БОНБОНИ МОЛОТИТЬ! ОДНА В НЬОГО ЗАБОТА ХАХАРЯ КРАСАВИЦІ НЕПИСАНІЙ ЗНАЙТИ ТЕПЕР))))))))) А ТОМУ ТАКОМУ ПОЦРІЙОТУ ЯК КОБЕВКО НЕ ДО КОМУНІСТІВ І ЇХ ТАНКІВ

 

В ЧЕРНІВЦЯХ СВОБОДІВЦІ ЯК ПРОСТИТУТКИ ПІДЗАБОРНІ ! ТАК САМО ВЕДУТ СЕБЕ І ШЛЯШКІВЦІ! НА ВСЕ КІНЕЦ БУДЕ, ШЛЮХИ!!! І ВИШИВАНКИ ВАМ НЕ ПОМОЖУТ! ВИ СОБАКИ НЕ МОЖЕТЕ ПРОЕКТ РІШЕНЯ ЗГОТУВАТИ НА СЕСІЮ І ЦЮ ГАНЬБУ НА МЕТАЛ ЗДАТИ?!!! ВАС НЕ МАЄ ТОДІ БУТИ В РАДАХ!!!! НІОДНОГО НІ З СВОБОДИ НІ З РАДИКАЛІВ!!!!

ПРО КУРВ З САМОНЕМОЧІ ДЕ АНДРЮШКА УКРАЇНЦІВ НАЗИВАЄ ...... НАВІТЬ НЕ КАЖУ! ШЛЮХИ ПРОДАЖНІ!

 

 

avatar

ДЕ?

16 квітня 2016 17:19

Слабі на голову нацики, руки геть від танка Нікітіна!!! Вам дурням треба нагадати, про Чернівецьке гетто під час Великої Вітчізняної війни!? Полотайко і йому подібні нічого в своєму житті не побудували, а лише ляпають своїми брудними язиками...

avatar

Революціонер

17 квітня 2016 08:12

Коментатор Іване - ти брехун і брехливе цабе від слова  цап. Більшість чернівчан як раз проти зняття танку. Історію можна не любити, але потрібно поважати. Це історія! Тебе ж посадимо на цапа та покладемо замість танка, як мистецький об*єкт. Чернівчани тобі ще орден на певне місце прикрутять замість природнього. Танк буде стояти, а його екіпажу шана та вдячність чернівчан!

avatar

Антон

19 квітня 2016 13:42