Рішення про квоту для 'фронтовиків' з’їзд БПП не ухвалював, - делегат

Рішення про квоту для "фронтовиків" з’їзд БПП не ухвалював, - делегат

17.09.2015, 23:54

З’їзд партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", який відбувся 17 вересня, не ухвалював жодних рішень про квоти у списках до місцевих рад для представників інших партій. Про це розповів делегат з’їзду від Чернівецької області Сергій Добржанський.

- На з’їзді було оголошено, що "Солідарність" буде брати участь у місцевих виборах, - сказав делегат. - Також Юрій Луценко заявив, що"Блок Петра Порошенка" разом зі своїми колегами з "Удару" та"Народного фронту", з волонтерами та громадськими активістами буде виступати на місцевих виборах для того, щоб вберегти країну і продовжити реформи. Однак про розподіл квот, як про це говорять, не йшлося.

Сергій Добржанський також розповів, що БПП продовжує перемовини з громадськими активістами і представниками інших партій про спільну участь у виборах. Але йдеться про окремих осіб, а не про політичні партії загалом. Він також каже, що окремі представники "Народного фронту", швидше за все, будуть у виборчих списках БПП.

Однак остаточних домовленостей ще не досягнуто, ще мають відбутися партійні конференції на місцях, які й затвердять списки для участі у виборах. Висування кандидатів має бути завершене до 30 вересня.

Партія "Народний фронт" не буде брати участі у місцевих виборах у жовтні, але не буде заперечувати, якщо хтось із партійців захоче взяти у них участь. Про це розповів голова Чернівецької облорганізації"НФ" народний депутат Максим Бурбак.

- Є рішення партії про те, що брати участь у виборах ми не будемо, а отже нікого не висуватимемо, - сказав голова облорганізації. - Однак ми не виключаємо можливості, що окремі наші партійці, зокрема з числа нинішніх депутатів, захочуть взяти участь у виборах. Наприклад ті, хто свого часу перемагав на мажоритарних округах. Якщо вони захочуть піти на вибори на округах, де немає інших преставників демократичних сил, ми не будемо заперечувати. Але тоді їм доведеться призупинити членство у "Народному фронті" і висуватися від іншої партії. Така процедура можлива, ми свого часу призупиняли членство у партії, коли йшли на вибори з "Батьківщиною".

Однак наразі Максим Бурбак не отримав жодної заяви від "фронтовиків"Буковини про призупинення членства у партії.

Раніше депутат облради заявляв, що "Народний фронт" отримав

Джерело: molbuk.ua

1