'Рідне місто' знайшло привід, щоб зупинити роботу сесії міської ради, але визнати роботу мера незадовільною депутатам не вдалося  (ОНОВЛЕНО)

"Рідне місто" знайшло привід, щоб зупинити роботу сесії міської ради, але визнати роботу мера незадовільною депутатам не вдалося (ОНОВЛЕНО)

04.05.2017, 10:53

Депутати сьогодні мають розпочати роботу над порядком денним квітневої сесії. Адже минулого тижня у них не вийшло попрацювати плідно, тому міські обранці лише завершили розглядати питання з категорії "Різне"  

Сьогодні ж  зранку з роботою  у них також не складається. Депутати відмовилися проголосувати за порядок денний, в якому є питання звіту міського голови. "Рідне місто" вимагає роздруківки цього звіту.    Тому у роботі сесії оголосили перерву, аби його роздрукувати.  

  Нагадаємо, депутати сьогодні мають внести зміни до програми збереження історичної забудови міста на 2016-2020 роки. Також відкоригувати чисельність виконавчих органів міськради. Також головний архітектор міста доповідатиме про проведення конкурсу на розміщення літнього торгового майданчика на площі Філармонії    

На цій сесії міські обранці повинні розглянути електронну петицію щодо перевірки якості газу, який отримує населення та ініціювання оплати за спожитий газ кілокалоріями, а не за метри кубічні. 

Депутати Чернівецької міськради тричі намагалися визнати роботу міського голови Олексія Каспрука незадовільною з питання організації виконання рішення міськради щодо скасування пункту рішення виконкому стосовно підвищення вартості проїзду у маршрутках з 3-х до 4-х гривень.

Відповідне питання сьогодні розглядали на черговій сесії міськради, пише molbuk.ua

Після тривалого обговорення цього питання депутати критикували міського голову через те, що він начебто допустив підвищення вартості проїзду у маршрутках. Обранці наполягали на тому, щоб скасувати рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті Чернівців.

Депутат міськради від "Свободи" Андрій Ілюк запропонував колегам визнати роботу мера Каспрука з організації виконання рішення міськради від 10.04.2017 №638 незадовільною: "за" проголосували 20 обранців, рішення не прийнято.

Дві повторні спроби ухвалити відповідне рішення також виявились невдалими: спочатку "за" визнання роботи мера незадовільною проголосували 16 обранців, пізніше - 19.

На це Каспрук відреагував реплікою: "Напишіть новий проект рішення - заборонити міському голові виконувати рішення суду".

Натомість депутат "Рідного міста" Володимир Бешлей запропонував депутатам проголосувати за визнання роботи мера з цього питання задовільною. "За" проголосували двоє депутатів: сам міський голова і один з представників фракції "БПП "Солідарність".

Пізніше депутат "Батьківщини" Юрій Бурега запропонував сформулювати пункт рішення наступним текстом: "Звіт міського голови взяти до відома". Його пропозицію підтримали лише 9 обранців, рішення не прийнято.

Пізніше депутати вирішили відправити це питання на повторний розгляд на черговій сесії міськради - "за" проголосували 24 обранці, рішення прийнято.

Як відомо, 27 березня за ініціативи депутата Василя Продана на розгляд сесії міськради двічі виносилося питання щодо висловлення  недовіри міському голові Олексію Каспруку за факт корупції в управлінні освіти Чернівців.

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/ та molbuk.ua/

1