'Рідне місто' не підтримує призначення перевиборів у Чернівцях, БПП 'Солідарність' - не бачить іншого виходу

"Рідне місто" не підтримує призначення перевиборів у Чернівцях, БПП "Солідарність" - не бачить іншого виходу

18.04.2017, 22:06

Партія "Рідне місто" посіла перше місце на виборах до міської ради у Чернівцях у 2015 році і може повторити свій результат. 

Про це molbuk.ua сказав керівник фракції "Рідне місто" у міській раді Василь Продан.

- Ми були першими на виборах тоді, так само буде і тепер, - сказав він.

Водночас "Рідне місто" не підтримує призначення перевиборів. 

Олексій Каспрук озвучив думку керівництва своєї партії, те, про що вже півтора року говорить Бурбак (керівник фракції "Фронту змін" у Верховній Раді – ред.), - сказав Продан. – Ми не можемо підтримувати пропозицію Бурбака, але якщо призначать перевибори - підемо.

Лідер "Рідного міста" вважає, що сьогодні у міському господарстві усе є проблемним – робота комунальних підприємств, ремонти доріг та інше. Головна причина цього в тому, що Каспрук за три роки так і не сформував свою команду. 

Водночас В.Продан заперечив небажання депутатів міської ради до вирішувати нагальні проблеми Чернівців. Зокрема, до не розподілу залишку бюджетних коштів минулого року.

Залишки – це ті кошти, які Каспрук не зміг освоїти у 2016 році, - переконаний В.Продан.

Призначення перевиборів Продан вважає можливим, бо все залежить від Верховної Ради, де все відбувається у результаті торгів.
"Фронт змін" може змусити Блок Петра Порошенка призначити перевибори у Чернівцях, - вважає Продан.

Він також вважає, що на перевиборах чернівчани дадуть оцінку всім політичним силам.

Іншого виходу із ситуації, що склалася у Чернівецькій міській раді, ніж перевибори, немає. Про це molbuk.ua сказав керівник фракції БПП "Солідарність" у міській раді Василь Максимюк.

- Я вже раніше про це не раз говорив і скажу зараз – так далі тривати не може, - заявив Максимюк. – Є лише один вихід – перевибори. Чернівчани мають дати оцінку тому конфлікту, який заважає місту розвиватися. Через конфлікт між мером і частиною депутатів, які не можуть домовитися, міська рада працює неефективно, сесії тривають по 7-8 засідань, нагальні проблеми міста не розглядаються.

Максимюк також уточнив, що це його особиста позиція, фракція питання можливих перевиборів не обговорювала.

- Однак я знаю думку багатьох своїх колег, які також підтримують проведення перевиборів, - повідомив він.

Водночас він не взявся оцінити ймовірність призначення перевиборів Верховною Радою, бо ні з ким ще це питання не обговорював. 

Нагадаємо, міський голова Олексій Каспрук направив клопотання до Верховної Ради України  щодо призначення позачергових виборів Чернівецької міськради і міського голови.

Джерело: molbuk.ua

На фото з сайту http://kotsubynske.com.ua: Виборці мають право знати, що у них за депутати  й до яких корупційних схем вони причетні.

1


КОМЕНТАРІ (5)

Може в мене шанс є? спробую знов піти на вибори) але цей раз попрошусь 1 номером, щоб на ВЕРНЯК

avatar

Вітя Г

18 квітня 2017 21:17

... але якщо призначать перевибори-підемо. Та запроданців вже так далеко послали, що звідти не повертаються !

avatar

19 квітня 2017 08:56

остались одни бурбаковские чмошники

avatar

)

19 квітня 2017 09:43

Перевыбори ситуацию не изменят, это бег по кругу. Следующий созыв будет ещё более жёсткий и оппозиционный  к мэру. Бурбак блефует и надеется завести в новый созыв своих "ставчанских". 

avatar

Сева

19 квітня 2017 14:53

Рідне місто і Веталь Михалішин победітєлі. Деньгі буде роздавать Білєк. Лістовки розносити по Кльокучці поручимо Башлєю. Васька Запроданця отправимо до жінки до Києва, шоб не світив лисиною і не портив воздух. Чесаний чи то Зєльоний будут сидіти на Черновіцкому промінчику і вести агітацію. МИ ПОБЄДІМ. 

avatar

Боря Руснак

19 квітня 2017 18:36