'Рідне місто' наполягатиме на запровадженні в місцевих радах поіменного відкритого голосування та подальшому оприлюдненні його результатів

"Рідне місто" наполягатиме на запровадженні в місцевих радах поіменного відкритого голосування та подальшому оприлюдненні його результатів

14.03.2013, 01:00

Громадська ініціатива «Рідне місто», використовуючи місцеву ініціативу - один з механізмів локальної демократії, передбачений Законом «Про місцеве самоврядування в Україні», подали до обласної та міської ради проекти рішень про внесення змін та доповнень до Регламентів цих рад.

Як повідомили www.buknews.com.ua в прес-службі  громадської ініціативи «Рідне місто», розробленими проектами рішень пропонується запровадити відкрите поіменне голосування депутатами міської ради з кожного питання порядку денного сесії з подальшим обов’язковим оприлюдненням їх результатів на офіційних веб-порталах обласної та міської ради.

Позиція Рідного міста полягає в наступному:

Депутатів місцевих рад обрали ми, виборці, члени територіальної громади міста Чернівців, і ми маємо повне право знати, як працюють наші представники на благо місцевої громади!

Діюча сьогодні «закрита» система голосування позбавляє громаду можливості отримувати точну інформацію про те, як народні обранці використовують наданий їм громадою мандат довіри, і, зокрема, як вони голосують за конкретні майнові та земельні рішення.

Запровадження в місцевих радах поіменного відкритого голосування та подальше оприлюднення його результатів підвищить рівень персональної відповідальності депутатів перед виборцями, не дасть можливості їм заховатися за фіговим листком партійної приналежності. В свою чергу, широка громадськість зможе аналізувати та робити висновки, чиї ж інтереси відстоюють в місцевих парламентах обрані нею депутати.

Рідне місто пропонує організаціям громадського суспільства та засобам масової інформації підтримати ініціативи щодо запровадження механізмів прозорості роботи народних обранців.

Коментар BukNEWS:

Вже завтра, 14 березня, чергова сесія Чернівецької обласної ради має розглянути питання про внесення змін до регламенту, які унеможливлять таке негативне явище, як "піанізм" депутатів.  Внести зміни до регламенту і запровадити персональне голосування пропонувала також народний депутат України Оксана Продан. Відповідну пропозицію вона внесла 28 лютого на 33-й сесії VI скликання Чернівецької міської ради. Народний депутат України мотивувала це тим, що прямі відеотрансляції засідань сесії є загальнодоступними, тож чернівчани зможуть побачити, як голосують депутати. Таким чином депутати Чернівецької міської ради будуть нести відповідальність за ухвалені рішення. Підготувати проект рішення про забезпечення поіменного голосування під час сесій місцевого парламенту до 15 березня 2013 року обіцяли також і в самій Чернівецькій міській раді. Відповідне розпорядження 28 лютого підписав секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. На сьогоднішній день у Чернівецькій міській раді діє електронна система голосування, яка дозволяє максимально деталізувати волевиявлення депутатів лише за результатами голосування фракціями. Розпорядженням керівника міста створено постійно діючу робочу групу, яка у стислий термін опрацює подані пропозиції щодо введення в дію системи поіменного голосування. Таким чином, після кожного голосування у сесійній залі можна буде відстежити персональне голосування кожного окремого депутата. Проект рішення про забезпечення такої роботи та внесення змін до Регламенту Чернівецької міської ради VI скликання у ратуші пообіцяли внести для затвердження вже найближчої сесії міськради.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Рідне місто це чергова вискочка яка сьогодні гавкає, а завтра грошики набиває

avatar

Степан

13 березня 2013 21:26

Рідне місто це чергова вискочка яка сьогодні гавкає, а завтра грошики набиває

avatar

Степан

13 березня 2013 21:26

Вони з дубу впали та забули піднятися! Оце ОЛУХИ!! Дійсно там немає розумних. Це справжнісінький політичний ПЛАГІАТ!!!!!!! Спочатку це запропонував Каспрук, потім це млявкнула Продан, що було громогласно підтримано Ригами , добро давав смотрящий Продан Василь, її чоловік. Звертаюсь до засновників оцієї гидоти як "Рідно місто" - Ленігевич, Кедь, Продан, та інша непотріб , знайдіть хоч когось, хто вміє читати новини та розуміти про що говориться на сесіях

avatar

уважний

14 березня 2013 13:55