Рядовий Президентського полку Микола Мельничук: Відчуваю відповідальність за долю України

Рядовий Президентського полку Микола Мельничук: Відчуваю відповідальність за долю України

21.10.2015, 13:28

Виповнилося півроку відтоді, як мене призвали на строкову службу. Сталося це весною, коли мені вже виповнилося 24 роки. Пізно, звичайно, проте на те була вагома причина – закінчував Кам’янець-Подільську сільгоспакадемію за спеціальністю «Облік і аудит».

 Не вагався жодної миті, коли принесли повістку, бо в нашій родині з діда-прадіда було за честь служити у війську, захищати мирне життя Вітчизни. Прадіди разом з односельцями воювали на фронтах Другої світової війни, мали нагороди. Моє бажання підтримали батьки, молодші сестра з братом. Не розумів тоді й зараз не розумію тих хлопців, які уникають військової служби, відкуповуються чи втікають за кордон. Хоча до цього вони називали себе патріотами, віталися один з одним словами «Слава Україні» – «Героям слава». Де й подівся їхній патріотизм і відвага, коли прийшов час постояти за свободу і незалежність країни. А нині, коли народ України відстоює на Сході й Криму своє право бути вільними та рівними у великій родині європейських держав, ці якості особливо потрібні. Зараз особливого значення набуває наша любов до України, рішучість і єдність. Так, ми різні за національністю й мовами спілкування, голосуємо за різні партії і ходимо в різні церкви. Але разом ми складаємо один народ і живемо в одній країні. Та коли це необхідно різні люди разом піднімаються на захист однієї країни. Своєї країни. І зараз це потрібно, як ніколи.

 Мені випала честь служити у Президентському полку. Не скажу, що служба проходить легко і гладко. Довелося багато працювати, вивчаючи військову справу.З перших же днів служби я намагався досконало оволодіти навичками військового, ретельно виконував накази командирів, засвоював Статут. Ці старання помітили командири й зарахували мене в роту почесної варти. За півроку мені пощастило братии участь в урочистих зустрічах кількох глав зарубіжних держав, керівників урядів та парламентів. Та найбільше горжуся участю у військовому параді до Дня незалежності України, коли з карабіном стояв лінійним. Здавалося, вся країна дивилася на мене, я ж у той момент відчув особисту відповідальність за долю України.

 Мені залишилося служити ще півроку. Продовжити службу не планую, бо маю добру спеціальність і плани реалізувати себе у цивільному житті. Але повернуся додому з почуттям гідно виконаного обов’язку.

 Закликаю всіх юнаків не боятися повісток, не уникати служби у Збройних силах Україні, не ховатися за мамині спідниці. Кожен має пам’ятати, що він захищає своїх сестер і братів, батьків, друзів, земляків… А це завжди було священним обов’язком кожного справжнього чоловіка.

 Микола МЕЛЬНИЧУК,

рядовий Президентського полку.

(с.Путрине, Кельменецький район, Чернівецька область).

1