Ржавинецьке сміттєзвалище поглинуло все, що бачить око, в тому числі заповідні ділянки хотинських лісів

Ржавинецьке сміттєзвалище поглинуло все, що бачить око, в тому числі заповідні ділянки хотинських лісів

26.02.2020, 17:38

Знав про ситуацію від не байдужих людей, але, як кажуть, краще раз побачити. І таки минулої неділі побачив таку огидь на тому полігоні та ще й по сусідству з унікальними дібровами хотинського лісу, що дай Боже, й у вісні подібного не бачити. Подорожні, котрі прямують побіля цього сміттєзвалища так і кажуть: «Це не що інше, як Армагедон… Якщо навіть і не гірше». Бо на очах і абсолютно безборонно м’ясники Ржавинців (є в силі «каста» так званих підприємців), яка цю огидь завалює ще й відходами забитих тварин. У тут же лисиці, куниці і всіляка інша дика тварь розносить тельбухи по всьому лісу. Воно б ще нічого, але дичина, зокрема лисиці, є перенощиками смертельного для людини сказу. А звідси і до біди один крок. 

Тож запитаємо: а що робиться-діється в Юрковецькій ОТГ, до якої тишком-нишком притулили Ржавинці? З тим, аби елементарно впорядкувати страхітливе звалище на цілому десятку гектарів? Та практично нічого, що переконливо засвідчують ці «сюжети». Хіба що лісівники хотинського Держлісгоспу час від часу боронять угіддя, прибираючи занесені з полігону вітрами відходи. Хоча й усвідомлюють, що завтра їх буде ще більше, бо ніхто з тієї ОТГ палиць об палиць не вдарив, щоби порядок навести.

Керувати районом на Заставнівщині прийшов черговий «временщик». Ненадовго, бо такі, як він, міняються частіше, ніж пори роки. Тож куди йому до порядку на сміттєзвалищах району, зокрема на ржавинецькому, де від того смороду полігон навіть вороння десятими дорогами облітає.

Іван АГАТІЙ (знімок зроблено 23 лютого)

1