Ремонту вулиць Горького і Богуна в центрі Чернівців не буде: немає коштів

Ремонту вулиць Горького і Богуна в центрі Чернівців не буде: немає коштів

05.08.2019, 18:07

У центрі Чернівців ущент розбитими є дороги на вулицях Горького та Богуна. Ці вулиці – усього за десять хвилин від центру, а таке враження, що це закинута околиця. 

Дорога повністю розбита, безліч ям, каміння, а від асфальту лише уламки, розкидані посеред дороги. Тротуари нічим не кращі. Багато перехожих просто обходять їх дорогою. Незважаючи на всі проблеми, тут припарковано чимало автомобілів, пише molbuk.ua.

Ремонту не буде: вулицю в центрі Чернівців нема за що асфальтувати

Ремонту не буде: вулицю в центрі Чернівців нема за що асфальтувати

"Я живу тут неподалік, тому доводиться проїжджати вулицею по кілька разів на день. Через це машину потрібно ремонтувати мало не щотижня. Авто в мене дороге, майже половина зарплати іде на ремонт, я вже не можу витримати це неподобство. Ми кілька разів зверталися до департаменту житлово-комунального господарства щодо цього питання, проте відповіді так і не отримали. У нас не дорога, а дошка для прання", – обурюється мешканець вулиці.

На вулиці Горького – така ж картина. Тротуари тут трохи кращі, але ям на дорозі безліч. Машини з труднощами їх об’їжджають. 

Ремонту не буде: вулицю в центрі Чернівців нема за що асфальтувати

Таких вулиць, як Богуна та Горького, у центрі є чимало. Ремонту потребують розбиті дороги на вулиці Новикова-Прибоя, Дарвіна та 28 червня. 

У департаменті ЖКГ зізнаються: від мешканців отримували скарги про стан цих вулиць. Але поки що нічого робити тут не будуть. Причина традиційна — коштів немає.

"На сьогодні ті кошти, які буди передбачені на дороги, вже виділені. У переліку ремонту доріг їх поки що немає. Якщо будуть якісь кошти за перерахунком, ми зможемо зробити поточний ремонт. Та поки що нічого обіцяти не будемо. Капітально ремонтувати ці вулиці цього року точно не будемо. У центрі це не одні вулиці у такому стані. Маємо вулицю Толстого, яка теж потребує ремонту, бо там зробили водопровід", – каже заступник начальника департаменту ЖКГ Олег Пилип’як. 

За словами Олега Пилип’яка, на вулиці Горького поточний ремонт робили минулого року. Але через складні умови взимку, ця дорога ще більше зруйнувалася.

На вулиці Богуна дорога зруйнована, бо там кілька років тому проводили газ і більше не ремонтували, плюс дощі розмили. 

"На поточний ремонт без тендеру ми можемо виділити до 200 тисяч гривень. Але цих грошей ремонт на вулиці Богуна не вистачить. Потрібно щонайменше 1,5 мільйона гривень. Колись було заплановано, що під час ремонту вулиці Хмельницького будуть відремонтовані і прилеглі вулиці. Та це зробити не вдалося. Ми про стан всіх цих вулиць знаємо. Можливо, цього року відремонтуємо ділянки, де дуже великі ями, якщо буде фінансування", - зазначив Олег Пилип’як.

Джерело: molbuk.ua

1