Ремонт Хотинської у Чернівцях, який триває вже третій рік, продовжили ще на три місяці

Ремонт Хотинської у Чернівцях, який триває вже третій рік, продовжили ще на три місяці

01.08.2023, 13:47

У Чернівцях знову перенесли термін завершення капітального ремонту вулиці Хотинської. Ремонт розпочали у вересні 2020 року. Згідно з додатком до тендеру, роботи мали закінчити до серпня цього року, наразі їх продовжили ще на три місяці.

Про це у коментарі Суспільному розповів представник фірми-підрядника "ПБС" Віталій Деснега.

Чому роботи не завершили вчасно

Ремонт вулиці Хотинської розпочали три роки тому. Спершу його мали завершити до серпня 2021 року. Підрядник попросив продовжити договір, бо виникали незаплановані роботи — реконструкція двох мостових переїздів та ремонт каналізаційної мережі. Згодом терміни переносили ще кілька разів.

Цьогоріч роботи продовжили, бо деякі працівники фірми служать в ЗСУ.

"Дуже багато людей, які працювали на дорозі, пішли захищати нашу державу, зокрема багато спеціалістів. Це – основний фактор того, що ремонт затягується", – каже представник підрядника.

Що залишилося зробити

На початку робіт вартість ремонту становила 206 мільйонів гривень – майже всю суму виділили з державного бюджету. Наразі вартість робіт зросла до понад 250 мільйонів гривень. Додаткові роботи оплачують з місцевого бюджету.

"Ремонт вулиці Хотинської наразі перебуває на завершальному етапі будівництва. Ми асфальтуємо під’їзди та міст через річку Потік. У нас залишається ще один міст, який розташований в другій частині вулиці біля колії", – розповідає Деснега.

Завершити роботи планують до 1 листопада.

Чи оштрафують підрядника

У 2021 році на підрядника, який вчасно не завершив ремонт вулиці Кармелюка, наклали штраф у розмірі 1,4 мільйона гривень. На запитання Суспільного, чи оштрафують через цю ж причину фірму "ПБС", міський голова Роман Клічук на пресконференції 1 серпня відповів, що санкцій не буде.

"Я розмовляв з керівництвом. Сьогодні вони обіцяють в короткий термін виконати роботи. Якби вони цього просто не зробили, то ми б оштрафували й розірвали б угоду. Але ми розуміємо, що у компанії не вистачає працівників: інженерів та будівельників. Не підіймається рука", – каже Клічук.

 

Джерело: https://suspilne.media/541165-u-cernivcah-perenesli-zaversenna-remontu-na-hotinskij-do-1-listopada/

1