Ректор-регіонал  Бойчук заборонив протест студентів в приміщені БДМУ

Ректор-регіонал Бойчук заборонив протест студентів в приміщені БДМУ

27.02.2014, 23:16

Чернівці 19 02 14.

19 лютого 2014  р. після мітингу біля центрального корпусу ЧНУ, студенти вирушили ходою до корпусів навчальних закладів міста.

Вони закликали студентів залишати пари і приєднуватися до безстрокового страйку. Зокрема, з 14 корпусу ЧНУ (істфак та економфак) до мітингувальників приєдналося близько 200 студентів. Далі хода рушила до БДМУ (вул.Богомольця). Там студентів просто не впустили до закладу.

- Подивіться, вони тримають двері! Ганьба! – вигукували студенти.

Людина, яка вийшла на вулицю чітких пояснень не дала, зазначивши, що проходить навчальний процес. Було вирішено, що до закладу увійде група активістів (хоча і їх не дуже хотіли впускати). Після обходу аудиторій і розмов з колегами, колона студентів рушила далі. Ряди мітингувальників біля БДМУ суттєво не поповнилися. Однак, студенти БДМУ пообіцяли приєднатися після закінчення пар… (Матеріл з сайту chv.tv). 

До студентського протесту у Чернівцях частина студентів БДМУ приєдналися тільки 21 лютого. Вранці колону мітингувальників можна бачити у центрі міста. Зокрема близько 10.30 студенти пройшли через сквер неподалік будівлі СБУ. Колона - довга, по периметру вона зайняла увесь сквер.

У гучномовець керівники колони дякують студентам-медикам за те, що приєдналися до протесту. Цікаво, що студенти БДМУ вийшли на страйк у лікарняних шапочках.

- Тут присутній потік студентів-лікувальників, тобто частина другого курсу студентів з спеціальності "Лікувальна справа", - пояснив molbuk.ua один із студентів.

На запитання чи не бояться прогулювати пари і чи не погрожують їм викладачі, студенти зауважили: "Уже давно не той час, щоби сидіти на парах і боятися їх прогулювати. Прямих погроз від викладачів не було..."

Після розгону Євромайдану 30 листопада чернівецька газета "Час" повідомила:

Керівництво Чернівецького медуніверситету застосовує репресії до студентів, котрі виявили волю продемонструвати свій спротив існуючій владі. Ректор спонукає студентів та викладачів доповідати один на одного. Про це нас повідомили схвильовані батьки студентів.

До редакції зателефонувала мати студента пані Наталя, котра розповіла, що ректор цього навчального закладу Тарас Бойчук заборонив і студентам, і викладачам брати участь у акціях протесту. Він наказав викладачам поставити «н/б» тим, хто не з’явиться на пари, і зобов’язати їх обов’язково заплатити за кожен пропуск певну суму та написати на його ім’я доповідні записки на злісних «прогульників».

Студенти пішли на Центральну площу з плакатами та прапорами, але під тиском та погрозами повернулися на пари…

У приймальні ректора (55 37 54) нашому кореспонденту відповіли, що батьки, мовляв, посилають своїх дітей на навчання. Хочуть брати участь у акціях - нехай йдуть після занять. Проректор же з навчальної роботи стверджує, що повідомлення, про яке йдеться, – брехня. Бо ніхто з цього приводу, мовляв, не звертався ні до ректора, ні до деканів. Тому ми одразу ж почули відповідь запитаннями на запитання: «Кому заборонили? Хто звертався?»

1


КОМЕНТАРІ (27)

Мальчик в халате на видео молодец! Умница. Все правильно сказал. Это обнадеживает,что молодежь не поголовно все быдло танцующее на площади под дудку Бурбака.

Вот из таких ребят выйдут умные и толковые специалисты!

avatar

1

27 лютого 2014 21:28

Ректор молодец! Студентам надо учиться,а не прогуливать пары,зарабатывая на митингах. Оболтусы в жизни не устраиваются!

avatar

2

27 лютого 2014 21:29

А що в корпуси ЧНУ чи іншого навчального закладу впускають всіх охочих, там пропуск по перепусткам та студентських квитках. Чого ж в БДМУ мають впускати всіх натовпом?

avatar

Оксана

27 лютого 2014 22:22

Надзвичайно оперативний інформаційний сайт. Ви ще новини за вересень поставте. Що вже геть нема про що писати?

avatar

Аліна

27 лютого 2014 22:26

При всій моїй повазі до В. П. Пішака, який 2004 студентів медінституту колонами на майдан водив, на превеликий жаль цілого ікрорайону нашим дільничним є якраз такий колишній студент. Як лікар він - НУЛЬ, НЕ ЗНАЄ НАВІТЬ ЕЛЕМЕНТАРНОГО, що для моєї сім’ї мало не обернулося трагедією. 

Зрештою, хто з нас хоче мати справу з лікарем-неуком? 

avatar

А. Д.

27 лютого 2014 22:34

А хто дав право цим ЧМУшникам кричати медикам-ганьба?

avatar

dr.dzmil

27 лютого 2014 22:34

То не пані Наталя, а Свєтка Польова до Кобевки дзвонила

avatar

Віктор

27 лютого 2014 22:39

Для Оксани - BukNews косить під сайт Кремля (kremlin.ru), той сьогодні тоже гальмував, щоправда не так довго як наш славнозвісний бУковинський брехунець

avatar

Песков Дмитрий

27 лютого 2014 22:54

давайте змінювати ситуацію в країні на краще!!! давайте перестанемо безпідставно звинувачувати один одного!!!давайте відповідати за власні слова і вчинки!!! давайте почнемо з себе!!!

avatar

читач

27 лютого 2014 23:10

Доречі в БДМУ бесплатні пропуски з 18лютого

avatar

Кирил

27 лютого 2014 23:27

Перетворили ЧНУ у заклад для неповноцінних, які за принципом "що небудь робити, а би не робити..." проживають студентські роки. Ось пототім і виходять такі фахівці, що не розуміють даже який фах мають... а студенти медики усвідомлюють, яка відповідальність на них покладається і серйозно відносяться до навчання... а тим ЧНУшникам а би покричати!!! Але хоч гроші за свою "тусню" отримають... 

avatar

небайдужий

27 лютого 2014 23:34

Не здивований тим, що коментарі всі не залишають. Шановна газета хоча б пишіть правду вже, а не страдайте вибачте на слові ХУЙНЬОЮ

avatar

QWERTY

27 лютого 2014 23:43

Не здивований тим, що коментарі всі не залишають. Шановна газета хоча б пишіть правду вже, а не страдайте вибачте на слові ХУЙНЬОЮ

avatar

QWERTY

27 лютого 2014 23:43

скільки можна втручатися в життя іншого внз? нехай кожен наводить лад у своєму!!! скільки можна обливати брудом один одного? час змінювати власну свідомість!!!

avatar

чернівчанка

27 лютого 2014 23:47

Чому Ви перекручуєте події, звинувачуючи студентів та викладачів медуніверситету замість того. щоб відображати реальну ситуацію щодо нашого ставлення до подій в країні, про гуманітарну акцію студентів та викладачів БДМУ по збору медикаментів для постраждалих на Майдані Незалежності у Києві??? Тож висвітлюйте правдиву інформацію.

avatar

Інна

27 лютого 2014 23:48

про яку об'єктивність може йти мова, якщо редакція фільтрує коментарі та пропускає тільки ті, які вона хоче і які в подальшому можна перекрутити... де ж ваш славетна демократія та чесність... так ви ж нічим не кращі тих, у кого піднялася рука на майданівців, ви ще гірші тих за чієї допомоги зявилася "НЕБЕСНА СОТНЯ..." ЛЮДСЬКА ВАМ ГАНЬБА!!!

avatar

красуня

27 лютого 2014 23:57

1."Рекрор-регіонал" це БРЕХНЯ. (див. www.bsmu.edu.ua)

2. Керівництво медуніерситету застосовує репресії до студентів - це БРЕХНЯ!!! (див. www.bsmu.edu.ua)

3. Ректор університету спонукає студентів та викладачів доповідати один на одного - це Брехня!!! (див.  www.bsmu.edu.ua)

 

 

4. Досить БРЕХАТИ обливати помиями БДМУ. Потрібно відповідати за побібні брехливі публікації. Це не гідно ЧЕСТІ журналіста та Редакції.

 

avatar

Oleh

28 лютого 2014 00:17

www.bsmu.edu.ua

 

Читайте. Аналізуйте. Думайте. Вчіться.

 

avatar

Oleh

28 лютого 2014 00:27

А хто є "автор" цієї статті? Як з Вами можна зустрітись?

avatar

Сидір

28 лютого 2014 10:18

А судді - себто студенти-крикуни з ЧНУ - хто? Які з НИХ фахівці? Ось мали на роботі магістра філології (це вам не тут), яка слово кросворд писала кросФорд і т. д. 

Але це всього-лишень граматична помилка, а не полика в діагнозі чи призначенні лікування, що цілком може коштувати комусь життя. 

avatar

А судді хто

28 лютого 2014 11:29

Я навчаюсь на одній з технічних спеціальностей в ЧНУ. Так ось, в групі лише я, та ще один мужик знають, як на схемі виглядають транзистор, діод. Про трігери, порти вже взагалі мовчу.

avatar

Санька

28 лютого 2014 11:42

ось вам і підтвердження!!! безграмотне "хамло" навчається в ЧНУ таких і випускають спеціалістів але цього не помічають... про те дозволяють "гарлапанити" дурниці про БДМУ. Медуніверситет - це чудовий заклад яким керує найкращий ректор! А він дійсно вболіває за університет і робить все можливе, щоб підняти його рейтинг!!!

avatar

красуня

28 лютого 2014 12:22

На щастя, професійність менеджера вищої школи не визначається політичною активністю. В нас вже був такий активіст Пішак, який розвалив нашу гордість і альма матер. Теперишній ректор наводить порядок, підняв рейтинг закладу, в якому навчаються іноземці за власні гроші. А в партію заставляли вступати всіх - інакше без роботи. Давайте тоді і бувших комуністів (це майже всі нинішні владники) люструвати та засуджувати.

avatar

Лікар

28 лютого 2014 12:54

Схаменіться! Перестаньте створювати штучний конфлікт між студентами-медиками та студентами інших вузів. Таке враження, що хтось спеціально зіштовхує студентів лбами, щоб знову їх використати в своїх цілях. Впевнений, що між студентами є порозуміння і взаємоповага та спільні проблеми. Закликаю не піддаватися на провокації. Адже саме спільна робота студентів та викладачів усіх вузів Чернівців допоможе у розбудові сильної України. А будем чвари розводити - втратимо Крим.

avatar

Борис

28 лютого 2014 13:19

Борис +1
100% поддерживаю, не помню чтобы между БДМУ и ЧНУ были конфликты. Наоборот ректора этих ВУЗов всегда тесно сотрудничали и отстаивали интересы своих студентов. 

avatar

Mykola

28 лютого 2014 13:23

Борис +1

Все вірно. А які чудові пари виходять, а у них діточки коли паруються БДМУ+ЧНУ. Кохайтесь, Україні потрібні розумні, добрі люди.  

avatar

Марго

28 лютого 2014 13:42

Це правда що написано в статті!!!! Бойчук Т.М. дуже лицемірна і хитра людина!!! Неможна вірити ніодному його слову!!! Він не пускав студентів на мітинги!!! А хто ходив збирав списки, щою потім провести "виховну роботу",хабарництво в університеті процвітає, а ці коментарі що вище написані я впевнений їх написав сам ректор або його викладачі, а також діти викладачів.яким не вигідно зміна Бойчука Т.М. Неможна допускати до влади таких людей як Бойчук

avatar

Студент

06 березня 2014 00:35