Рекордсмена-хабарника, який взяв 40 тисяч  доларів США, засудили до 8 років 6 місяців позбавлення волі

Рекордсмена-хабарника, який взяв 40 тисяч доларів США, засудили до 8 років 6 місяців позбавлення волі

03.09.2013, 15:34

Хотинський районний суд Чернівецької області підтримав позицію державного обвинувача і засудив за ч.4 ст.368 (одержання хабара в особливо великому розмірі) КК України колишнього начальника однієї з державних податкових інспекцій у Чернівецькій області до 8 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади в органах державної податкової служби строком на 3 роки з конфіскацією всього особистого майна.  На підставі ст.54 КК України колишнього начальника позбавлено спеціального звання.

         Нагадаємо, що чиновника 15 травня 2012 року було затримано після одержання хабара в сумі 40 тисяч доларів США. Він вимагав та отримав ці гроші від директора одного із приватних підприємств за невжиття заходів по блокуванню роботи очолюваного ним підприємства та сприяння у подальшому зменшенню фінансових санкцій за наслідками проведених перевірок. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Нагадаємо, 15 травня 2012 року надвечір слідчими прокуратури Чернівецької області спільно з працівниками СБУ було затримано "на гарячому" після отримання хабара в сумі 40 тисяч доларів США начальника Сокирянської об’єднаної Державної податкової інспекції (ДПІ). Прокуратура області порушила кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК України. Начальник податкової інспекції в порядку ст. 115 КПК України був затриманий. 

1