Реконструкції басейну у 27 школі не буде. Об’єкт законсервували (ОНОВЛЕНО)

Реконструкції басейну у 27 школі не буде. Об’єкт законсервували (ОНОВЛЕНО)

09.10.2019, 13:27

Басейну у 27-ій школі не буде. Принаймні цього року. З підрядником розривають договір, а роботи на  об’єкті законсервовують.

Про це повідомили на засіданні виконкому Чернівецької міської ради, - пише https://times.cv.ua/.

Підрядна організація, що виконувала реконструкцію басейну, ще навесні отримала аванс у сумі 5,4 млн. грн., та темпи робіт були не дуже високі.

Загалом же роботи з реконструкції розпочались лише улітку 2019, а восени вже зупинились. Тепер очікується новий тендер, а отже завершення реконструкції доведеться чекати ще кілька років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки Михайлішин і Каспрук сперечалися, чернівчани так і залишилися без басейну

ДОВІДКОВО:

ЧОМУ ЗАМОРОЗИЛИ РЕКОНСТРУКЦІЮ БАСЕЙНУ В 27 ШКОЛІ?

Днями стало відомо, що Департамент містобудування та земельних відносин розриває договір з підрядником ТОВ «Група Компаній Енергомонтаж». Згідно договору, даний підрядник мав виконати роботи з реконструкції басейну ЗОШ №27 по вул.. Воробкевича,19. Причина припинення договору: ненадання актів підрядником на використання авансового платежу та здійснення робіт. Виявилось, що за період, за який мала би відбутись реконструкція, підрядник не отримав ні копійки авансових платежів. За відсутності коштів, певно, у підприємства не було можливості виконувати роботи.

Про це повідомляє  Центр реформ та розвитку - Чернівці.

Хто ж все таки винен в ситуації з припиненням реконструкції басейну: департамент чи підрядник? Спробуємо розібратись…

Ще у вересні 2018 року Департамент містобудування підписав договір з переможцем тендеру ТОВ «Група Компаній Енергомонтаж» на реконструкцію басейну. Ціна договору в межах кошторисної вартості – 22 899 826,00 грн (двадцять два мільйони вісімсот дев’яносто дев’ять тисяч вісімсот двадцять шість гривень 00 копійок). Ліміт асигнувань на 2018 рік був 1 976 000,00 грн. Згідно договору, до початку виконання робіт замовник має перерахувати авансовий платіж на придбання матеріалів в розмірі до 30% річного ліміту асигнувань. В 2018 році на рахунок підрядника департаментом нічого не було перераховано. Притому, що термін виконання договору – до 20 грудня 2019 року. Департамент вчасно не виконав умови договору і виходить, що підрядник не міг вчасно почати роботи.

В 2019 році замовник і підрядник укладають додатковий договір, згідно якого в 2019 році ліміт асигнувань на реконструкцію басейну передбачено в розмірі 5 245 000,00 грн. і термін дії договору продовжується до 20 грудня 2020 року. Кошти передбачені, але не виділені… Тим часом роботи не ведуться тому що департамент перерахував підряднику – нічого…

В коментарях журналістам заступник департаменту Маковійчук В.Д. прокоментувала, що до червня 2019 року підрядником взагалі не велися ніякі роботи по реконструкції басейну, хоч гроші були передбачені і виділені в сумі 5 400 000,00 грн. – це дослівно. Але перевіривши платежі казначейства ми дізналися, що перша проплата – авансовий платіж на реконструкцію басейну в розмірі 1 573 500,00 грн – була переведена департаментом на рахунок підрядника 10 червня 2019 року. Тобто затримка була за департаментом.

З коментарів тієї ж Маковійчук В.Д. – тільки в червні підрядник почав роботи на об’єкті. Ну це ж логічно , 10 червня департамент перерахував кошти і підрядник почав роботи. За період від червня на даний час підрядник провів демонтажні роботи, але за коментарями представників департаменту – не надав акти на виконані роботи. Це і стало причиною розривання договору в комплексі з повільними темпами виконання робіт.

То ж все таки, вина тільки за підрядником, чи за департаментом також? – за невчасне перерахування коштів. Чи може представники влади не змогли домовитись з підрядником за зачиненими дверима і вирішили таким чином змінити підрядника? А басейну тим часом як не було, так і не буде найближчим часом…

1