УДАРівець Ванзуряк наїхав на ставленика регіонів Михайлішина, який себе  вже дискредитував

УДАРівець Ванзуряк наїхав на ставленика регіонів Михайлішина, який себе вже дискредитував

22.03.2013, 14:38

Прийшовши до влади із обіцянками підтримувати і розвивати місцеве самоврядування, Партія регіонів насправді робить усе навпаки. Депутати провладних фракцій демонструють подвійні стандарти при ухваленні рішень про проведення місцевих виборів в низці населених пунктів України. Окрім суто організаційного обмеження місцевого самоврядування - відсутності серйозних інституційних механізмів реального контролю влади місцевими громадами - регіонали взагалі не дають можливості ряду населених пунктів самостійно обрати сільських, селищних та міських голів. І місто Чернівці, і столиця також знаходяться у списку «небажаних», адже тут опозиційні кандидати користуються куди більшою повагою у територіальних громад, ніж провладні, - повідомляє прес-служба "Удару".

«Нинішній ставленик регіонів у Чернівцях, секретар міської ради Віталій Михайлішин вже дискредитував себе як політик, не отримавши підтримки чернівчан на попередніх виборах до Верховної ради. І це попри систематичне застосування потужного адмінресурсу та великих фінансових вливань. Тому й не дивно, що регіонали роблять усе, щоб не допустити виборів мера в столиці Буковини. В них немає шансів, бо скупити чернівчан гуртом і вроздріб їм вже не вдасться, в нас дійсно свідома територіальна громада, яка не віддасть місто в руки будь-кому», – наголосив голова Чернівецької обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка», народний депутат України Роман Ванзуряк.

Партія «УДАР Віталія Кличка» вимагає, щоб парламент розглянув усі відповідні постанови, яких налічується понад 100 і не вдавався до вибіркового голосування. Навпаки, депутати повинні не просто дозволити, а посприяти у тому, щоб кожна громада самостійно обрала очільника. Лідер УДАРу зауважив, що під час засідання профільного комітету не було зауважень щодо проведення виборів в жодному населеному пункті, а сьогодні в сесійній залі вони раптово з'явилися. Це дуже дивно. Складається враження, що Партія регіонів дала вказівку згори не голосувати за призначення виборів в тому чи іншому населеному пункті.

Стає зрозуміло, що влада хоче аби місцеві вибори були проведені тільки там, де їй це вигідно.

1


КОМЕНТАРІ (1)

.....яка не віддасть місто в руки будь-кому. Правильно отмечено. Возьмите в свои руки город, определитесь  , фамилии назовите, кто из ваших претендует на мерское кресло, может сам Ванзуряк, или Коломиец или кто-то другой, кто будет работать в команде, а может помощник Ванзуряка из Донецка Фищук, спуне конкретно ,какие приоритеты развития города, что и как собираетесь изменить....

avatar

Іонел

22 березня 2013 15:08