'Ізраїль' здався: регіонали готові визнати Народну раду Буковини. А що взамін?

"Ізраїль" здався: регіонали готові визнати Народну раду Буковини. А що взамін?

05.02.2014, 20:54

Провладна більшість в обласній раді готова визнати Народну раду та віддати опозиції посаду першого заступника голови. Про це molbuk.ua повідомив керівник фракції “За Батьківщину” Іван Мунтян.

- Щойно закінчилося засідання погоджувальної ради, де ми домовилися про негайне проведення позачергової сесії, - сказав І.Мунтян.

За його словами, йшлося про компромісний пакет питань, який виноситься на позачергову сесію. Зокрема, опозиція готова підтримати обласний бюджет, натомість хоче легалізації Народної ради — проект рішення “Про визнання Народної Ради Чернівецької області як колегіального дорадчого органу, уповноваженого представляти інтереси громади Чернівецької області” вже розміщено на сайті облради. Народній раді планується виділити приміщення в “будинку з левами”.

Також опозиція матиме представництво у керівництві облради — буде запроваджено посаду першого заступника голови.

- Ми хочемо ухвалити такі рішення, які повністю будуть відповідати регламенту і чинному законодавству, - пояснив депутат. - А через 20 днів можемо провести ще одну сесію для ухвалення питань, які потребують попереднього оприлюднення.

І.Мунтян каже, що сесія облради може відбутися вже завтра, 6-го лютого.

Джерело: molbuk.ua

Лише кілька днів тому, нагадаємо, буковинські регіонали вустами свого керівника губернатора Папієва умовою проведення сесії називали звільнення приміщення ОДа від протестувальників. 

«Засідання крайового парламенту відбудеться після того, коли приміщення обласної ради звільнять люди, які захопили його незаконно», - сказав Михайло Папієв 3 лютого.

Сьогодні BukNews стало відомо, яким чином сторони, можливо, мають намір домовитися. 

Папієв торгується посадою Гайничеру?

1