Регіонал-депутат Матвій Куцак плутає музей Ольги Кобилянської з Чернівецьким краєзнавчим, але BukNews все одно дякує йому за рекламу

Регіонал-депутат Матвій Куцак плутає музей Ольги Кобилянської з Чернівецьким краєзнавчим, але BukNews все одно дякує йому за рекламу

30.10.2013, 16:27

Народний депутат Геннадій Москаль й надалі дотримується закону України "Про засади державної мовної політики". Цього разу він надіслав офіційну відповідь депутату Чернівецької обласної ради Матвію Куцаку буковинським діалектом. Про це повідомили у прес-службі Геннадія Москаля.

Справа в тому, що 23 жовтня Матвій Куцак написав Геннадію Москалю депутатське звернення, у якому просив надати інформацію про нібито фінансування Москалем футбольно-спортивного клубу «Буковина».

Куцак посилався на повідомлення в медіа про те, що Москаль надав спонсорську допомогу зазначеному клубу з коштів, які призначалися на витрати, пов’язані з депутатською діяльністю. Сума допомоги нібито становила 103 тисячі гривень. Ще 4 тисячі, як стверджував Куцак посилаючись на BukNEWS, Москаль перерахував на ремонт Чернівецького обласного краєзнавчого музею. Однак, як перевірив Матвій Куцак, ні клуб «Буковина», ні музей цих коштів не отримали.

Інформацію про переказані кошти депутат Москаль розмістив на своїй сторінці у ФБ, на яку й посилався BukNews:

"А тепер щодо маразматичних заяв великого пана Чечетова про те, що я хотів проїсти всі кошти ВР України, які виплачуються на виконання депутатських повноважень.

Хочу доповісти шановному пану, що тільки в жовтні 2013 року мною витрачено на виконання депутатських повноважень:

4 000 гривень на ремонт музею Ольги Кобилянської у м. Чернівцях;
2000 гривень - перераховано на рахунок Чернівецького Товариства політв’язнів та репресованих для спорудження пам’ятника Жертв голодомору та політичних репресій;
6 000 гривень - на підтримку автомобільного клубу «Буковина»;
5 000 гривень - на встановлення пам’ятного Хреста на честь Покрови Святої Богородиці в Путильському районі Чернівецької області.

 І я скромно хотів би щоб пан Чечетов оприлюднив інформацію щодо використання коштів на здійснення депутатських повноважень, які він отримує від ВР України".

  



Москаль в оригінальний спосіб спростував інформацію про надання фінансової допомоги згаданим установам:

Згідно з Постановою Кабміну музей Кобилянської є філіалом Чернівецького краєзнавчого музею

 

1