Режисер Людмила Скрипка після п’ятирічної перерви вийде на чернівецьку сцену (оновлено)

Режисер Людмила Скрипка після п’ятирічної перерви вийде на чернівецьку сцену (оновлено)

15.12.2012, 00:07

Заслужена артистка України та художній керівник Чернівецького академічного музично-драматичного театру ім. О. Кобилянської Людмила Скрипка після п‘ятирічної перерви вийде на сцену як актриса.

Людмила Скрипка поруч з Тамарою Кільчицькою після прем'єри "Солодкої Дарусі" у Чернівцях (2008)

Це відбудеться уже цієї суботи у виставі "Солодка Даруся" за М. Матіос. У виставі, автором якої є сама пані Людмила, вона зіграє сусідку Дарусі – Марію. Цю роль раніше виконувала нар. арт. України Тамара Кільчицька, та нині через проблеми зі здоров’ям Тамара Дмитрівна не виходить на сцену.

Отож, запрошуємо шанувальників таланту Людмили Скрипки побачити легендарну виставу «Солодка Даруся» за участі самої режисерки.

До слова, чернівецькі театрали мають шанс колись побачити на сцені як артистів не лише головного режисера, але й директора театру. Перед прем'єрою п'єси "Шельменко-денщик", нагадаємо,  інтерес публіки підігрівали тим, що до останнього  тримали в таємниці ім'я актора, який мав грати одну з ролей у новій постановці. Інтригу розкрили на передпрем'єрній прес-конференції. Разом з заслуженим артистом України Богданом Братком на роль Шпака режисер також затвердив директора театру, заслуженого працівника культури України Юрія Марчака.

Глядачі зі стажем, безумовно, пам'ятають, що свою кар'єру в театрі нинішній його керівник у 1988 році починав саме як актор. Багато, певно, пам'ятають Юрія Марчака у ролі Корнія з постановки 1994 року Олега Мосійчука “Сльози Божої Матері” за Уласом Самчуком. Його партнеркою на сцені, до слова, тоді була нинішній художній керівник театру Людмила Скрипка. Тому явлення Юрія Марчака глядачам було б не лише виправданим, але й цікавим. Власне директор сам підтвердив, що за сценою таки скучив. "Не можу стверджувати, що буду готовий до прем'єрного показу, чи до другої вистави. Хоча, чесно признаюся, мені було дуже приємно працювати з режисером. Я собі так думаю, що, можливо, десь там, під якийсь час, і випаде та нагода, щоб вийти на сцену у ролі Шпака в п'єсі "Шельменко-денщик".

В одному з інтерв'ю режисер Людмила Скрипка також запевнила, що має щодо Юрія Марчака творчі плани. "Справді ми призначили Юрія Михайловича на роль Шпака у "Шельменку...", але у нього настільки насичений день, що поєднати режим адміністратора з нашим акторським складно. Хоча, можливо, умовлю його взяти участь у нашій новій постановці - комедії "Інцидент" італійського драматурга Луїджі Лунарі. Там є прекрасна роль, написана ніби спеціально під нього. І мені дуже хочеться, щоб Юрій Михайлович таки вийшов на сцену. Це буде подарунок не лише для його шанувальників, це всім буде цікаво. Федір Стригун теж художній керівник театру, але грає у виставах. Так що така практика існує".

Поки що, схоже, пані Скрипка вирішла першою показати гарний приклад.

 На фото: Людмила Скрипка поруч з Тамарою Кільчицькою після прем'єри "Солодкої Дарусі" у Чернівцях (2008) 

Джерело: dramtheater.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Вистава "Солодка Даруся" була відмінена у зв'язку з технічними причинами. Замість неї актори зіграли виставу "Шельменко-денщик". У театрі попросили вибачення у всіх, хто запланував похід саме на "Солодку Дарусю". Про наступний показ цієї вистави у театрі обіцяли повідомити пізніше.

avatar

Виставу відмінили

16 грудня 2012 18:32

Таке багатослів"я! Вийдуть знову на сцену - оцінимо.

avatar

Богдан

09 січня 2013 14:10