Реанімація чернівецької COVID-лікарні заповнена на 100 відсотків: Буковина не готова до послаблення карантину

Реанімація чернівецької COVID-лікарні заповнена на 100 відсотків: Буковина не готова до послаблення карантину

13.01.2021, 13:55

Серед лікарень, які є госпітальними базами для інфікованих коронавірусом та пацієнтів з підозрою на СOVID-19 нині на 100% заповнені ліжка у реанімації Чернівецької міської лікарні №3.

Про це свідчать дані, зазначені у дашборді Чернівецької облдержадміністрації, пише ІА АСС. 

Також майже на 89% заповнена реанімація у Кіцманській центральній районній лікарні, на 83% - реанімації Заставнівської і Сторожинецької райлікарень.  

У обласній клінічній лікарні завантаженість реанімаційних ліжок складає понад 47%.

У Чернівцях реанімація міської лікарні переповнена хворими на коронавірус

Епідемічна ситуація із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні станом на середу, 13 січня, не дає можливості до послаблення карантинних обмежень у всіх областях та столиці, пише 0372.ua.

 У кількох регіонах склалася дуже погана ситуація із готовністю до послаблення обмежень – найгірші показники захворюваності зафіксовані у Миколаївській, Запорізькій та Черкаській областях. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Згідно даних МОЗ, до послаблення карантину не готові: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області та місто Київ.

З-поміж регіонів найбільший показник захворюваності на 100 тис. населення: у Миколаївській області - 382,6 (-), у Запорізькій області – 365,4 (-) та у Черкаській області - 327,6 (+).

У Чернівецькій області показник захворюваності коронавірусом складає 244,6 (+). За даними МОЗ завантаженість ліжок в області станом на 12 січня складає 33,4%.

Найменше підтверджених випадків фіксується на Кіровоградщині – 79,5 (+), Закарпатті - 95,8 (+) та Івано-Франківщині - 113,0 (+).

Буковина не готова до послаблення карантину - показники захворюваності високі, фото-1

Як зазначається, дані з тимчасово окупованих АР Крим та міста Севастополь відсутні.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1