Реальним керівником кампанії Порошенка в Чернівецькій області буде… Роман Ванзуряк?

Реальним керівником кампанії Порошенка в Чернівецькій області буде… Роман Ванзуряк?

15.04.2014, 19:38

Сьогодні відбулися дві події, визначальні для кампанії Петра Порошенка у Чернівецькій області. Номінальний керівник штабу цього кандидата, колишній крайовий намісник Володимир Куліш оголосив старт кампанії. А нинішній крайовий намісник Роман Ванзуряк залишився без мандата народного депутата.

Виборчий штаб кандидата у Президенти України Петра Порошенка на Буковині не використовуватиме під час гонок технології, які дискредитують опонентів та проводитиме щиру й прозору кампанію. Про це на прес-конференції 15 квітня заявив керівник штабу, крайовий намісник Чернівецької області у 2006-2010 роках Володимир Куліш.

Зокрема, він сказав: ”Ми утримаємось від всіляких технологій, які пов’язані з дискредитацією кандидатів від демократичного блоку. Це з нашого боку – недопустимі речі. Тим більше, що ми декларуємо прозору, відверту й щиру кампанію, яка буде побудована на досягненнях кандидата, ніж звернення уваги на слабкі сторони того чи іншого опонента”.



Проте “прозорість” кампанії з самого початку якась дивна – керівник штабу Порошенка в області не дав чіткої відповіді на запитання щодо бюджету агітаційної кампанії в Чернівецькій області. ”Ми звикли оцінювати все арифметикою, будь-які вибори. Сьогодні я хочу сказати, що основна позиція кампанії Петра Олексійовича полягає в тому, що основна опора робиться на волонтерські рухи, на доброчинність. ” – сказав пан Куліш. Нагадаємо, журнал “Форбс” оцінює статки Петра Порошенка в 1 мільярд 600 мільйонів доларів США.

Крім бюджету кампанії, журналістів цікавила кадрова політика штабу, зокрема – чи відповідають дійсності чутки про призначення депутата Чернівецької міськради від “Нашої України” Володимира Бешлея керівником виборчої кампанії Порошенка. Пан Куліш, який є депутатом Чернівецької облради від “Нашої України”, заявив, що Бешлей до штабу “не дотичний, і не буде”, і взагалі – вже не є членом НУ.



При цьому Володимир Куліш назвав людей, які офіційно працюватимуть у штабі Порошенка на Буковині: це Михайло Павлюк (депутат облради від “Нашої України”, син колишнього заступника Куліша – Віктора Павлюка), Сергій Добржанський (один з керівників кампанії Сергія Тігіпка в області у 2009 році), Людмила Григорчук (журналіст “5 каналу”) і Тарас Романко (співробітник апарату Шевченківської райради Чернівців).

Проте, за даними “Ч”, реальний виборчий штаб Порошенка в Чернівецькій області буде сформовано на базі Чернівецької ОДА, глава якої Роман Ванзуряк не має куди відступати – сьогодні Верховна Рада задовольнила його заяву про складання депутатських повноважень. Звісно, кампанію не довірять призначеним “через Майдан” керівникам структурних підрозділів (та й більшість із них – досі в статусі в.о.) – йдеться про стару номенклатуру “будинку з левами”, яка працювала ще з Кулішем. Єдиний виняток – колишній член СДПУ(о), перший віце-намісник Іван Рибак, який, як і висуванець УДАРу Ванзуряк, має шанс залишитися на посаді лише в разі перемоги Петра Порошенка на президентських виборах.

Довідка “Ч”

Дострокові вибори Президента України мають відбутися 25 травня 2014 року. Народний депутат Петро Порошенко (власник, зокрема, кондитерської імперії ROSHEN і “5 каналу”) нині є найбільш рейтинговим кандидатом. Його підтримують лідер партії УДАР Віталій Кличко та олігарх Дмитро Фірташ, нині заарештований у Відні.

Володимир Куліш – нині директор “Філії з будівництва Дністровської ГАЕС” в місті Новодністровськ. У 2006-2010 роках – голова Чернівецької ОДА. У 1999-2006 роках працював у Криму “в орбіті” Дмитра Фірташа: дирекція ДАК “Титан”, міністр економіки АР Крим, представник Президента України в АРК. У 1985-1999 роках – займався громадсько-політичною роботою у Чернівцях, зокрема, був першим секретарем Ленінського районного комітету комсомолу, заступником голови Чернівецького міськвиконкому (який очолював тоді Віктор Павлюк), депутатом Чернівецької міської та Чернівецької обласної ради, де очолював комісію з бюджету і фінансів.

За матеріалами molbuk

Джерело: Місто Ч

1


КОМЕНТАРІ (4)

Бюджет порошенка це бюджет Фірташа, і  не треба нам тут заливати  всі ударівці зі своїм Боксером продалися Порошенку і Фірташу. Народ нехай не мають нас за повних лохів, бо вже  все таки чомусь та навчив нас Майдан. Ганьба  продажним шкурам!

avatar

15 квітня 2014 22:03

Бл.дь і знову все тіж самі обличчя! НАРОДЕ !!! ВОНИ НАС ВВАЖАЮТЬ ЗА ЛОХІВ!!!

avatar

Революціонер

15 квітня 2014 23:59

Тепер нас буде трахать міліардер Порошенко. 

avatar

Чернівчанин

16 квітня 2014 00:31

Ванзуряк не те, що штабом він за місяць ОДА не зміг взяти у керування. Жодного заступника, директора департаменту чи начальника управління не призначено. Частину нових керовників вже вигнали чи вони самі передумали керувати. Частина особливо одаренних, ще стажується. Там більшість настільки тупих, що їх при нормальних розкладах не взяли б головними спеціалістами, а не те що керувати структурними підрозділами. Тому Ванзуряк не те, що штабом він ОДА не керує. А Куліш досвідчений службовець. Буковина виграє від того коли він стане головою ОДА після виборів!!!!  

avatar

Петрусь

16 квітня 2014 09:21