Раніше засуджений за підкуп виборців свідок у «справі Білика»нічого не пам’ятає

Раніше засуджений за підкуп виборців свідок у «справі Білика»нічого не пам’ятає

25.03.2020, 15:43

25-го березня в Першотравневому районному суді м. Чернівці відбулося чергове засідання у справі підкупу виборців на місцевих виборах 2015 року депутатом Чернівецької міської ради Ростиславом Біликом. В ході судового засідання було допитано ключового свідка, який був засуджений за організацію підкупу виборців на користь кандидата в депутати до Чернівецької міської ради від партії «Рідне місто» - Ростислава Білика.

 В ході допиту свідок зазначив, що після того як потрапив в ДТП, він не пам’ятає обставин справи і не пам’ятає за що був засуджений. У зв’язки з цим, прокурор просив суд відкласти розгляд справи для можливості підготовки та подання обґрунтованого клопотання про проведення експертизи на предмет правдивості слів свідка.

Разом з тим, в ході судового засідання, прокурор звернувся до суду із клопотанням про сприяння у виклику в судове засідання іншого свідка, який теж був раніше засуджений за організацію підкупу виборців та нещодавно повернувся із закордону, перебуває в самоізоляції з метою дотримання карантинних заходів та у зв’язку із чим, просив суд відкласти розгляд справи на строк не менше ніж 2 тижні.

Також прокурор зазначив, що місцезнаходження третього свідка у «справі Білика» поки невідоме.

«Якщо буде встановлено, що такі свідчення одного із ключових свідків є неправдивими (незалежно від того, чи мова йде про змову між свідком та обвинуваченим задля виправдання останнього чи із інших мотивів) то статтею 384 Кримінального Кодексу України передбачена відповідальність за введення в оману суду, що містить досить жорсткі санкції» - зауважив координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Чернівецькій області, Тарас Прокоп.

 Наступне судове засідання у справі має відбутись 29-го квітня.

 За коментарями звертайтеся:

Тарас Прокоп, координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Чернівецькій області

1