Радник міністра МВС Авакова розрекламував Чернівці

Радник міністра МВС Авакова розрекламував Чернівці

30.04.2017, 22:53

Радник міністра МВС Антон Геращенко поділився своїми враженнями від побаченого у Чернівцях.

Про це нардеп написав на своїй ФБ-сторінці, пише molbuk.ua

"Ніколи раніше не бував у Чернівцях. Сьогодні виправився і відвідав це прекрасне місто - перлину Буковини, від якого до кордону з Євросоюзом всього 30 кілометрів. Чернівці багатонаціональне і мультикультурне українське місто, в якому поважаються традиції і історію австрійської, румунської та єврейської культур. Театр імені видатної української письменниці Ольги Кобилянської прикрашає Театральну площу Чернівців", - пише він.

"За часів коли Чернівці та Буковина були частиною Австрійської імперії, перед будівлею театру був встановлений пам'ятник Шиллеру, в 1940 році, коли СРСР захопив Буковину, на цьому ж місці було встановлено пам'ятник Леніна, якому в роки румунської окупації влаштували декомунізацію шляхом знесення голови. Зараз площа перед театром прикрашає пам'ятник українській письменниці Ользі Кобилянській", - йдеться у дописі Геращенка.

"Чернівці місто зі своїм легендами і традиціями. Так, кожен день опівдні на вежі міської ратуші і в дощ, і в сніг грає трубач, появи якого чекають сотні туристів. У Чернівцях дуже багато красивих історичних будівель, починаючи від будівлі Ратуші, комплексу істеричних будівель на вулиці Кобилянської, і закінчуючи унікальним комплексом резиденції митрополита Гакмана, де, як кажуть, мало не вирішили знімати серію фільмів про Гаррі Поттера", - повідомив Геращенко.

"Ми, українці, повинні популяризувати туризм всередині України. У нас прекрасна країна, в якій так багато нерозкритих загадок і красот. Коли-небудь, сподіваюся це буде скоріше, ми побудуємо хороші дороги по всій країні. І тоді зі столиці України до Чернівців туристу або посто допитливому людині можна буде доїхати не за 8-9 годин як зараз, а за 4-5. Ну а поки сюди можна прилетіти двічі в день на літаку з Києва за 50 хвилин і 2500 гривень.
Не тільки Львів чи Одеса повинні вважатися туристичними столицями України", - написав він.

"Нам треба створити умови для того, щоб кожне місто в Україні було комфортним і цікавим для відвідування як нашими співгромадянами, так і гостями з-за кордону", - додав він.

1