Рада Незалежної медіа-профспілки оголосила про скликання позачергового З’їзду

Рада Незалежної медіа-профспілки оголосила про скликання позачергового З’їзду

04.06.2016, 20:26

Сьогодні, 4 червня у Києві відбулось засідання Ради Незалежної медіа-профспілки. Найбільшу дискусію  серед членів Ради викликало формування позиції організації на міжнародному рівні, зокрема, питання співпраці із Союзом журналістів Росії в рамках міжнародного партнерства. Також членів Ради не задовольнив рівень координації зусиль виконавчих органів НМПУ.

 Відтак, розглянувши діяльність виконавчих органів НМПУ, члени Ради прийняли рішення призупинити повноваження Голови комітету - Юрія Луканова,  а також призначити позачерговий З’їзд медіа-профспілки, на якому буде обрано нове керівництво організації та будуть внесені зміни до Статуту. Виконувати обов’язки Голови НМПУ до проведення З’їзду, згідно рішення Ради, буде  член комітету НМПУ  - Сергій Штурхецький.

 Цим рішенням Рада НМПУ запустила у первинних організаціях профспілки процес обрання делегатів З’їзду та обговорення змін до Статуту. Остаточну дату З’їзду визначить  створений Радою Організаційний комітет. Очікується, що З’їзд відбудеться не пізніше ніж за 3 місяці.

 Рада НМПУ підтвердила повноваження Ігоря Чайки як делегата від організації на З’їзд МФЖ (відбудеться з 6 по 11 червня у м. Анже, Франція) та схвалила позицію профспілки щодо діяльності на міжнародному рівні.

 Прес-служба медіа-профспілки

1