Питання, що шукали у депутата-свободівця треба адресувати правоохоронцям, - мер Чернівців

Питання, що шукали у депутата-свободівця треба адресувати правоохоронцям, - мер Чернівців

08.02.2016, 18:15

Силові органи захисту правопорядку не інформували Чернівецького міського голову Олексія Каспрука  про причини обшуку на квартирі депутата міської ради Назара Мокловича (фракція ВО "Свобода). 

Про це міський голова Олексый Каспрук повідомив на прес-конференції, відповідаючи на питання журналіста, - пише BukNews. 

Водночас мер міста вважає, що це питання краще адресувати не йому, а представникам прокуратури, поліції і суду, який санкцінував обшук на квартирі депутата. 

За словами мера, будь-які події у місті останнім часом намагаються політизувати. Натомість особисто він не впевнений, що між заявами і позицією депутатів від "Свободи" у міській раді і обшуком є зв'язок. 

- У нас у всьому зараз вбачаються політичні мотиви, - відповів на брифінгу мер на запитання одного з журналістів, чи не вбачає він в обшуку помешкання Назара Мокловича політичних мотивів. - Я ще раз і ще раз закликаю не політизувати ці речі – будь-які, які відбуваються у місті. У нас, на жаль, ці процеси дуже політизовані. Іде заява якась з трибуни сесії, потім проводиться обшук. Я не впевнений, що це повязані речі. Мене як міського голову і раду ніхто не ставив до відома, що порушене кримінальне провадження, висунута підозра. Чому це відбувалося – думаю, що це коментар мають давати правоохоронці, прокуратура, міліція, суд, які надавали санкцію на цей обшук. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У депутата-свободівця шукали невідомі габаритні речі, не знайомих господарю людей, - джерело

1